Erős első negyedévet zárt a Prologis Európában

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat, kiváló európai működési eredményekről számolt be az első negyedév végén.

A vállalat első negyedéves európai bérbeadási aktivitása körülbelül 991 000 négyezetméter volt, az alábbi jelentősebb tranzakciókkal:

 

94 000 négyzetméteres bérbe adott terület a vezető európai logisztikai vállalat Geodisnak, Evry-ben, Franciaországban, amelynek része egy 24 710 négyzetméteres bővítés is.

 

33 800 négyzetméteres kiadott terület a lengyelországi Dąbrowa Górnicá-ban a DHL Exel Supply Chain-nek, amely a világ vezető postai és logisztikai csoportjának, a Deutsche Post DHL-nek a része.

 

A Prologis emellett 704 000 négyezetméternyi létesítményt, és 271 000 négyezetméter földterületet értékesített az első negyedév során, amelynek része volt egy 323 000 négyezetméteres angliai portfólió eladása, egy 12 disztribúciós létesítményből és három telekrészből álló, körülbelül 211 800 négyezetméteres németországi portfólió eladása, valamint egy 164 000 négyezetméteres lengyelországi ipari létesítményekből álló portfólió korábban már bejelentett értékesítése is.

 

A Prologis két disztribúciós létesítményt vásárolt fel Párizsban és Lyonban a CarVal Investors képviseletében eljáró Constructa Asset Management-től, ezek összes területe meghaladja a 32 000 négyezetmétert. Mindkét létesítmény teljesen ki van adva. Végül, a vállalat 2012 első negyedévében egy új, 24 500 négyzetméteres fejlesztésbe kezdett Szlovákiában.

 

„Kihasználtuk az előző negyedév lendületét, és 2012 elején tovább növeltük portfóliónk kihasználtságát, a bizonytalan gazdasági környezet ellenére” – mondta Philip Dunne, a Prologis európai elnöke. „Továbbra is erős ügyfélkapcsolatainkra, és stratégiai elhelyezkedésű, a központi logisztikai csomópontokban és főbb európai piaci folyosókon található portfóliónkra alapozunk. A szilárd operáció és a célzott tőkekihelyezés továbbra is biztosítani fogja bevételünk növekedését, és továbbra is meg fogunk felelni ügyfeleink igényeinek.”