Elkészült a 4-es metró Gellérti téri állomása

Kiadták pénteken a 4-es metró Szent Gellért téri megállójának használatbavételi engedélyét. A 4-es metró átadása 2014 tavaszán várható.

Elkészült a négyes metró Szent Gellért téri állomása is, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kiadta az állomás használatbavételi engedélyét – közölte pénteken a Főpolgármesteri Hivatal, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a DBR Metró Projekt Igazgatóság az MTI-vel.

 

Az új metróvonal Szent Gellért tér állomása a Móricz Zsigmond körtér és a Fővám tér között, a Duna, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a villamosvonalak határolta terület alatt helyezkedik el.

 

A megálló peronja több mint 32, a vágányok szintje pedig közel 34 méter mélyen található a felszín alatt. A peronszintről összesen négy mozgólépcső és két lift visz majd az aluljárószintre, ahonnan két kijárat vezet a felszínre: a tér közepe lépcsőn, az egyetem épülete pedig két lifttel, illetve szintén lépcsőn közelíthető meg.

 

Ez a harmadik állomás, amelyre az NKH kiadta a használatba vételi engedélyeket. A Bikás park (régebbi nevén Tétényi út) megálló engedélyeit október 22-én vette át Tarlós István főpolgármester az NKH és a budapesti kormányhivatal képviselőitől, november 11-én pedig az Újbuda-központ állomás kapta meg a szükséges engedélyeket.

 

A 4-es metró átadása 2014 tavaszán várható.