Cushman & Wakefield jelentős megbízást kapott

A Cushman & Wakefield, a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlantanácsadó vállalatát bízta meg a J.P. Morgan Asset Management egy budapesti irodaportfolió kezelésével.

A megbízás 43,000 négyzetméter minőségi irodaterület üzemeltetését foglalja magában, a J.P. Morgan tulajdonában lévő Margit Palace és Terrapark épületekben.

 

Az üzemeltetési feladatok mellett a megbízó a Cushman & Wakefield vállalatot jelölte ki a portfoliójába tartozó 26,215 négyzetméter területű Terrapark (A és B épületek) és a 17,227 négyzetméter területű Margit Palace kizárólagos iroda bérbeadási ügynökségének.

 

Az A kategóriás Terrapark Budapest közvetlen közelében, Budaörsön található. Az 1999-ben épült irodaházban olyan fontos bérlők folytatnak tevékenységet, mint a Johnsson Diversey, a Roche és az Invitel.

 

A szintén A kategóriás Margit Palace Budapest egyik legforgalmasabb hídja, a Margit híd közelében található. A Margit Palace bérbeadottsága jelenleg 90%, bérlői között olyan cégekkel, mint a Getronics és az Avis.

 

A magyar piacon 20 éve jelen lévő Cushman & Wakefield jelenleg több mint 760,000 négyzetméter kereskedelmi ingatlan területet kezel, vezető bérbeadók megbízásából. 2012-ben a vállalat rekord mértékű, 67,000 négyzetméter irodaterületet adott bérbe.

 

Scharek ZoltánPartner, a Cushman & Wakefield Property Management üzletágának vezetője elmondta: “A J.P. Morgan portfolió üzemeltetési megbízás jelentős a magyar piacon, csak úgy, mint a közelmúltbéli portugál és francia megbízásaink Tőlük. Kiemelkedő szolgáltatást nyújtunk majd a bérlőknek, és hatékonyabbá tesszük az épületek üzemeltetését. Ezen felül a bérbeadási csapatunk új bérlőkkel tölti majd fel a jelenleg üresen álló területeket.”

 

Peter Schlaich aJ.P. Morgan Asset Management – Global Real Estate Assets munkatársa hozzátette: “A több éve a tulajdonunkban lévő portfolió üzemeltetésével és bérbeadásával a Cushman & Wakefield Ingatlantanácsadó vállalatot bíztuk meg, hogy a jelenlegi kihívásokkal teli piacon segítsék az épületek teljesítményének javítását.”

 

A J.P. Morgan Asset Management a JPMorgan Chase & Co. (NYSE:JPM), 2,3 trillió dollár értékű ingatlannal rendelkező globális pénzügyi szolgáltató vállalat része.