Cáfolja az áfacsalást a Rév8 Zrt. és a Józsefvárosi Önkormányzat a Corvin Sétány ügyében

A Népszabadság május 6-i cikke szerint a rendőrség másfél éves nyomozás eredményeként százmilliós nagyságrendű áfacsalás gyanújára bukkant. Ma reggel újabb fejezethez érkezett az ügy, megérkezett szerkesztőségünkbe a Rév8 Zrt. és a Józsefvárosi Önkormányzat cáfolata is.

A Népszabadság „Áfacsalás gyanújára bukkantak” (írta Fekete Gy. Attila) című cikkében homályos forrásokra hivatkozva valótlanul azt állítja és sugalmazza, hogy a Corvin Sétány Program kapcsán áfa-csalás történt.

A Józsefvárosi Önkormányzat átfogó adóhivatali ellenőrzése 2010-ben megtörtént, mely a vizsgálatban érintett időszakot tárgyalta. Az adóhivatal 2010. augusztus 5-i határozatában egyértelműen jogszerűnek minősítette a Corvin Sétány ingatlanforgalmazásaival kapcsolatos ÁFA-elszámolásokat, következésképen áfa-csalás nem történt. Az ezzel kapcsolatos állítások tehát valótlanok.

A Rév8 Zrt. ismét leszögezi, hogy a Mikroorg Kft. eredeti vizsgálati anyagában foglaltak szakmailag megalapozatlanok és következtetéseiben hibásak, mint ahogy ezt a fenti adóhivatali határozat is tükrözi.

A Corvin Sétány projekttel kapcsolatos szerződések és okiratok, mint ahogy eddig is, továbbra is megtekinthetők a Rév8 Zrt-nél, illetve az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában. Ez a lehetőség nyitva állt a cikk újságírója, Fekete Gy. Attila számára is.
A Corvin Sétány Londonban 600 pályázó közül elnyerte az Év európai városfejlesztése címet 2010. végén.

A Corvin Sétány 200 milliárd forint értékű városfejlesztés. Közép-Európában a legnagyobb. Büszkék vagyunk rá, minden józsefvárosi érzi, hogy általa a korábban hírhedt városrész megújulásáról válik híressé. Ez érdekeket sért. Bukott politikusokét, számításaikat az általuk kívánt módon meg nem találó üzletemberekét.

A Rév8 zrt. és Józsefváros Önkormányzata megunta az ellene folytatott rágalomhadjáratot. Hírnevünk rombolása kerületünknek gazdasági kárt okoz. A befektetők, a nálunk lakhatást keresők elbizonytalanodnak. Hírnevünk, gazdasági érdekeink védelmében pert indítunk.