Befejeződött a Videoton budapesti irodaházainak energiatakarékos felújítása

Az Új Széchenyi Terv pályázat keretében Európai Uniós támogatással 122,8 millió forintot nyert a Videoton Holding ZRt., melyet saját forrásból további 53 millió forinttal kiegészítve felújította budapesti irodaépületeit. Az elnyert támogatással a vállalat hat darab, többségében ötszintes irodakomplexuma méltóbb környezetben adhat otthont a jelenlegi és jövőbeli bérlőinek és leányvállalatainak.

A másfél évig tartó épületenergetikai felújítás magába foglalta az épületek külső hőszigetelését, a tető hő és vízszigetelését, a külső nyílászárók cseréjét és a fűtésrendszer korszerűsítését, melybe beletartozott a radiátorok szabályozható termo fejjel való felszerelése is. A beruházás a terveknek megfelelően határidőre elkészült, mely kivitelezéséért a székesfehérvári PENTA Kft., projekt menedzsmentjéért pedig a Pannonfacility Kft. felelt.

A fejlesztés eredményeképpen az energia megtakarítás már az első télen meglátszódott. „A próba üzem tavaly év novemberében kezdődött, s az azóta eltelt időben végzett méréseink alapján elmondhatjuk, hogy az épületekben több mint 40% energiacsökkentés mutatható ki.” – mondta el Glázerné Horváth Katalin a Videoton Holding ZRt. vagyonhasznosítási igazgatója.

A pályázati fejlesztés megvalósítása mellett a Videoton Holding ZRt. környezeti fenntarthatósági és esélyegyenlőségi vállalásokat is tett. Ez magába foglalta a környezettudatossággal kapcsolatos vállalaton belüli oktatást, az újrahasznosított papír használatát irodai és nyomdai munkák során, valamint a munkavállalók esélyegyenlőségére vonatkozó intézkedéseket.

A hat épületből álló irodakomplexum fővároson belüli fekvése rendkívül kedvező, az ugyanis a II. kerület belső és külső részét összekötő Hűvösvölgyben helyezkedik el. A három saját cég képviselete mellett közel 50 Videotontól független vállalkozásnak ad otthont, melyek között megtalálható többek között mobilszolgáltató, könyvkiadó, hang- és filmanyag készítő, gyógyszerforgalmazó, valamint egy fitness centrum és étterem is.

A Videoton bízik abban, hogy az energiatakarékos felújítás révén is növekedni fog bérlőinek száma és ezáltal a komplexum szolgáltatási köre tovább fog bővülni.