Az óbudai Gázgyárat és az Etele teret kínáljuk eladásra Münchenben

A tavaszi MIPIM és Real Vienna után az ősz az Expo Real jegyében telik. Budapest immáron negyedszer vesz részt az 2011. október 4-6. között megrendezésre kerülő szakkiállításon, melyen a Főváros, az üzleti szféra szereplőit integráló Budapest Business Region, valamint a befektetésösztönzés területén tevékeny kormányhivatal, a HITA – egykori ITDH – közös megjelenése már tradicionálisnak tekinthető.

A 2008-as esztendő óta az idei lesz a legnagyobb Budapest-BBR-HITA kiállítói terület Münchenben, hiszen a Főváros és gazdasági régiója összesen 107 négyzetméternyi kiállító-területtel gazdálkodhat majd. Az idei év szlogenje a többszörös asszociációkra építő „Budapest – Flow Within”, mely egyfelől a nyüzsgő nagyvárosi életbe, Budapest üzleti pezsgésébe való bekapcsolódásra szólít fel, ugyanakkor utal a szüntelenül áramló, a Fővárost átszelő ütőérre, a Dunára, melynek sziluettje a stand legnagyobb dekorációs felületét képező háttérfalon is megjelenik.

Budapest vezetése magas szinten képviselteti magát a németországi rendezvényen és ugyancsak elkötelezett a szakvásárt kísérő konferenciaprogramokon való részvétel iránt. A Főváros két kiemelt projektjét, az óbudai gázgyárat és a kelenföldi új városközpontot (Etele tér) kívánja bemutatni. Az üzleti szféra részéről nyolc vállalat 21 projekttel jelenik meg a szakkiállításon.

Nem csak a stand mérete növekszik 2011-ben, hanem annak programjai is gazdagodnak. Október 5-én megrendezésre kerülő előadások és panelbeszélgetések az urbanisztikára, a hazai gazdaság helyzetére illetve az ingatlanszakmát érintő kérdésekre fókuszálnak, ugyanakkor kiemelt figyelmet kap a kecskeméti régió és a Daimler beruházás is.

A hagyományt folytatva ismét megrendezésre kerül a „B’my guEST” bor- és pálinkakóstoló. A CBS Property támogatásával az esti networking esemény mellett a programba került a „Croissant&Champagne” nevű reggeli, így a régió iránt érdeklődők a Budapest standon kezdhetik és zárhatják napjukat.

A nemzetközi szakvásárokon Budapest minden évben megragadta az alkalmat, hogy innovatív ötleteket és új magyar szabadalmakat mutasson be a nagyérdemű közönségnek. Ez az idei évben sem lesz másképp: az Expo Realon való megjelenés attrakciója a Schwinn-Csepel által gyártott Stringbike, vagyis a lánc nélküli kerékpár lesz, melyet a vállalkozó kedvű üzletemberek ki is próbálhatnak.

Eszter Elemér, a Fővárost képviselő Studio Metropolitana ügyvezetője így foglalta össze az idei megjelenés lényegét:

 „Már láthatók a pozitív elmozdulás jelei a hazai ingatlanszektorban, az elsődleges célunk az, hogy a külföldi befektetőknek megmutassuk, igenis van perspektíva a budapesti befektetésekben. A Főváros elsősorban hosszú távú fejlesztésekben gondolkodik, amit a két bemutatásra kerülő projekt is jelez.”

„A BBR hozzájárulása a müncheni megjelenéshez, hogy sikerrel integrált számos minőségi projektet, ezáltal egy nemzetközi szinten versenyképes üzleti portfólióval egészítette ki Budapest kínálatát.” – tette hozzá Németh Bálint, a Budapest Business Region elnökségi tagja.

A 2011-es Expo Realon az alábbi üzleti szereplők vesznek részt kiállítóként:

–              AIPA

–              Budapest Airport

–              CBS Property

–              EKIK

–              Indotek Group

–              Northern City Gate – Enter Budapest

–              RE Project Development

–              Walter Immobilien