Az Infopark E épületének kizárólagos bérbeadó ügynöksége a Jones Lang LaSalle

Az IVG Hungary a nemzetközi ingatlan szaktanácsadó vállalatot, a Jones Lang LaSalle-t bízta meg az Infopark E épületének kizárólagos bérbeadásával. Az IVG Hungary Kft. Európa egyik legnagyobb ingatlanvállalata, az IVG Immobilien AG leányvállalata. A cég fő tevékenysége irodaházak kezelése és fejlesztése, 1998 óta Budapesten 11 “A” kategóriás irodaépületet fejlesztett.

Az IVG Hungary Kft. jelenleg 15 kereskedelmi ingatlant (többségében irodaépületet) kezel Budapesten közel 120.000 m2 bérbeadó területtel.

Az Infopark Budapest egyik legkedveltebb irodaparkja, mely köszönhető egyedi campus jellegének – a Duna-part közelében épült irodaházakat szépen gondozott zöld park veszi körül -, illetve a kiváló technikai felszereltséggel rendelkező irodaterületeknek. Az E épületet a park utolsó fejlesztéseként 2009-ben adták át, és már átadás előtt 45%-os bérbeadottságot ért el. Az irodaház az első épület Magyarországon, amely LEED Silver minősítést nyert el. Az épület energetikai szempontból „A” minősítést szerzett, ami 30%-kal alacsonyabb fajlagos energiafogyasztást jelent a bérlők számára. Az Infopark E hozzájárul a környezettudatos bérlők fenntarthatósági törekvéseihez, hiszen évente mintegy 130 tonnával kevesebb széndioxiddal terheli a környezetet, mint más hasonló méretű épület.       
Az összesen 17,000 m2 bérbeadható irodaterülettel rendelkező E épület ma már számos jónevű vállalatot tudhat bérlői között; a Lufthansa Systems, a Kraft Foods és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) is ebben az épületben bérel irodát. Az irodaházban jelenleg mintegy 5,700 m2 szabad irodaterület áll a leendő bérlők rendelkezésére. A legkisebb bérelhető terület 300 m2, de akár 1800 m2 egybefüggő irodaterületet is ki lehet alakítani a bérlők igényei szerint.

James Berry, a Jones Lang LaSalle iroda bérbeadási igazgatója elmondta: „Egyre több vállalat irodakeresésekor találkozunk környezettudatos megoldások iránti igényekkel. Ma már nem elég, hogy egy irodaház flexibilis irodaterületeket kínáljon, fontosak a „zöld” megoldások is. Ilyenek például az Infopark E épületében működő mozgásérzékelő világításvezérlés a közös területeken, az energiatakarékos fénycsövek használata, és nem utolsósorban a környezetbarát anyagok felhasználása. Az Infopark E irodaházban jelentős megtakarításokat érhetnek el a bérlők az üzemeltetési és energia költségekben.”