Az Emerson gyártócsarnokot vásárolt Székesfehérváron

A közel 20 éve Magyarországon működő és folyamatosan bővülő Emerson Process Management Magyarország Kft. újra jelentős mértékű bővítést hajt végre Székesfehérváron. Az Emerson szabályozó szelepeket gyártó Fisher üzletága a Sóstó Ipari Parkban lévő 25 ezer m2 alapterületű gyárépület és a hozzá tartozó 12 hektár terület megvásárlásával közel kétszeresére növeli a jelenleg a Videoton ipari parkban bérelt területét. Az ingatlanvásárlási szerződést 2013. november 7-én írta alá az Emerson az ingatlan korábbi tulajdonosával, a TP Vision-nel, a tranzakció során a vevőt a Colliers International nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég képviselte.

Az amerikai tőzsdén jegyzett Emerson Fisher üzletága a több mint 3 milliárd forintos beruházási projekt után 2014 folyamán fog átköltözni az új telephelyre. A Fisher üzletág 1995 óta folytat gyártási tevékenységet Székesfehérváron. Az eredetileg szabályozó szelepek alkatrészeinek gyártására létrehozott gyár folyamatosan bővült, először komplett szabályozó szelepek gyártásával, majd 2010 óta vevőszolgálati, majd alkatrész disztribúciós és szerviz központ létesítésével. A Fisher üzletág jelenleg több mint 500 főt foglalkoztat, de az új telephelyen további létszámbővítés várható.

 

 Az Emerson (www.emerson.com) közel 25 milliárd dollár éves árbevétellel rendelkező globális gyártó és technológiai vállalat, amely hozzávetőleg 135 ezer embert foglalkoztat 235 telephelyen világszerte. Termékek és szolgáltatások széles portfólióját kínálja elsősorban ipari és kereskedelmi felhasználóknak a folyamatszabályozás, ipari automatizálás, telekommunikációs és számítógépes hálózatok energia ellátása, valamint a klimatizálás és hűtés területén. Magyarországon a székesfehérvári Fisher és Valve Automation gyártó telephelyek mellett Budapesten kereskedelmi tevékenységet folytató leányvállalatok (Emerson Process Manegement, ASCO) is működnek, továbbá Ikladon az ipari automatizálás területén működő Leroy-Somer üzletág folytat gyártási tevékenységet szintén közel 20 éve. Az összes Magyarországon foglalkoztatott munkavállalók száma közel 2000 fő.