Az ABLON új neve: CPI Hungary

A cseh ingatlanfejlesztő CPI Group 2013 második negyedévében megvásárolta az Ablon Csoportot, így 2014 május közepétől az ingatlanfejlesztő vállalat új neve: CPI Hungary.

„A CPI Group meghatározó terjeszkedése az európai ingatlanpiacon egyedülálló lehetőséget nyújt számunkra, hogy  szakmai tudásunkat – a CPI által biztosított pénzügyi háttérrel – maximálisan kiaknázhassuk a mai,  sok lehetőséget rejtő gazdasági környezetben. Magyar csapatunk változatlan, így a jelenlegi szervezeti felépítésben, a megszokott módon folytatjuk tevékenységünket egy erős, nemzetközi anyavállalat támogatásával.“ – nyilatkozta Lovro Adrienn, ügyvezető igazgató. ACPI Hungary a CPI Group mintegy 220.000 négyzetméternyi magyarországi saját ingatlanportfólió kezelését látja el.

 

CPI Hungary

 

Az Ablon 2013. májusa óta része a CPI Csoportnak. „Tavalyi évben kezdtük meg a cég átszervezésének folyamatát. A cél egy megerősített leányvállalat létrehozása volt, egy egységes szervezeti felépítés, amely nagyobb hatékonysággal, alacsonyabb költségekkel, rugalmasan reagál a változó piaci körülményekre. Az átszervezés sikeresen végbement, így elérkezettnek láttuk az időt a névváltásra és a teljes integrálásra a CPI Csoportba.” – mondta Zdeněk Havelka, a CPI Csoport vezérigazgatója. A névváltozással párhuzamosan – a cégcsoport üzleti terveivel összhangban  –  a CPI csoport arculata is megújul. 

 

A CPI Csoport, Csehország egyik vezető vállalata, ingatlanberuházással, ingatlanfejlesztéssel és üzemeltetéssel foglalkozik Közép-Európában. A vállalat vagyona 2013 végén meghaladta a 2,9 milliárd eurót, tulajdonában és menedzselésében összesen 610.000 négyzetméternyi kiskereskedelmi terület, 407.000 négyzetméternyi irodaterület, 12.600 lakás, 17 hotel (8.000 ágy) és 212.000 négyzetméternyi raktár és ipari ingatlan van. Jelenleg Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Franciaországban van jelen. 2013 végén a CPI megvásárolta az Endurance Fund-ot is, megvalósítva ezzel – az Ablon-nal együtt – közép-európai akvizíciós céljait.

 

A CPI Hungary legfőbb magyaroszági projektjei a BC 99 Office Park, a Váci úti irodafolyosón; a Magyar Posta székhelyének otthont adó Gateway Office Park, az Árpád híd pesti hídfőjénél, amely az egyik legfelkapottabb üzleti negyede a fővárosnak, illetve az Europeum bevásárlóközpont a 4 csillagos Marriott Courtyard Hotellel.