A világ legdrágább lakása

Meghökkentően modern, kimagaslóan feltűnő épületben, stílusos és ízlésesen kialakított belső terek, egy olyan helyszínen, ahol 10 százalékos ingatlanár emelkedés természetes, ahol a közbiztonság, a klíma és a környezet vonzza a fizetőképes vevőket: piacon az Odeon Torony.

Tour OdeonMonaco adóparadicsom, a legtehetősebbek játszótere évtizedek óta, és jó eséllyel új cím várományosa: a legdrágább társasházi lokáció. A Tour Odeon Monaco mediterrán partvonalán épül. Van a tetején egy ötszintes, háromezer-háromszáz négyzetméteres lakás, amit több mint 400 millió dolláros áron kínálnak. A legdrágább társasházi lakás címe jelenleg a londoni Hyde Park 1-es számé, amelyet 237 millió dollárért adtak el ez év elején.

 

Az Odeon Torony épülete 170 méter magas, 49 emeletes, van benne hetven luxusapartman, két darab kétszintes apartman és a korábban említett, várhatóan rekordösszegért megvásárolható ötszintes penthouse lakás. Ez utóbbinak tartozéka a saját úszómedence, a Monaco városra vagy a mediterrán tengerpartra néző panoráma, amelyet az üvegfalakon át és a teraszokról csodálhatnak az ott lakók.

 

Az épület alatt 10 szintes mélygarázs húzódik. Az épület teljes alapterülete hatvanezer négyzetméter, amelyből 4 400 négyzetméteren üzlethelyiségeket alakítanak ki. Átadása ez év végére várható.