A UGL bejelentette a DTZ eladását 1,215 milliárd ausztrál dollárért

Kötelező erejű megállapodást kötött a UGL egy magántőke konzorciummal a DTZ eladásáról, összesen 1,215 milliárd dollárért. Az Igazgatótanács meggyőződése, hogy ez a lépés meghatározó értéket teremt a részvényesek számára.

A DTZ eladásának nettó vételára 1,0 és 1,05 milliárd ausztrál dollár között várható, a tőkenyereség utáni adó, a tranzakciós és ehhez kapcsolódó egyéb költségek függvényében.

 

A tranzakció befejezése 2014. szeptember végére várható. A pontos dátum függ hatósági jóváhagyásoktól, az üzlethez kapcsolódó feltételektől és attól, hogy semmilyen hátrányos változás ne történjen a céget illetően.

 

A tranzakcióval érvényesül az  Igazgatótanács szándéka, hogy a UGL két különbözően működő üzletága szerkezetileg elkülönüljön. Az Igazgatótanács úgy gondolja a DTZ erős növekedési potenciája megfelelő magántőke befektetési célpont, ezzel maximalizálva az ügyfelek és munkatársak hosszú távú érdekeit.

 

A DTZ-t 1987-ben elsőként jegyezték a Londoni Tőzsdén, 1975-ben a régióban elsőként lépett a Közel-Keleti piacokra. Jelenleg Kína piacvezető ingatlan tanácsadó cége, amely a világ ötvenkét országának 208 városában van jelen tevékenységével.

 

Budapesten a DTZ 1991-ben alapított irodát, ez volt az első DTZ iroda a közép-kelet európai régióban, és az első nemzetközi ingatlan tanácsadó iroda a régióban.