A Prologis új bérbeadással erősíti kapcsolatát a DHL-lel Lengyelországban

A Prologis a Prologis Park Dąbrowa 33 800 négyzetméteréről szóló új bérleti szerződést kötött a DHL Exel Supply Chain-nel, amely a világ vezető postai és logisztikai csoportjának, a Deutsche Post DHL-nek a része.

A DHL a Prologis egyik legnagyobb globális ügyfele. Ezzel a tranzakcióval együtt a vállalat több mint 1,1 millió négyzetmétert bérel a Prologis európai, ázsiai és észak-amerikai disztribúciós létesítményeiben.

„A DHL-lel kötött új bérleti szerződés tükrözi kiváló minőségű ipari kínálatunkat és azon képességünket, amellyel teljesíteni tudjuk a globális piac legnagyobb játékosainak igényeit” – mondta Michał Czarnecki, a Prologis lengyelországi bérbeadásaiért és fejlesztéseiért felelős alelnöke. „A stratégiai elhelyezkedésű, magasan képzett szakértői csapat által üzemeltetett Prologis Park Dąbrowa kiváló bázisa lesz a vállalat dél-lengyelországi operációjának.”

A tranzakció a CBRE Polska közreműködésével zajlott.

„A kihívásokkal teli gazdasági helyzet ellenére, továbbra is van kereslet a csúcsminőségű, stratégiai elhelyezkedésű disztribúciós központok iránt a sziléziai régióban. Az új bérleti megállapodás a DHL-lel egy rendkívül jelentős tranzakció, amely jelzi az ipari ingatlan szektor aktivitási szintjét, ahol továbbra is kiemelkedő üzletkötéseket látunk. Nagyon büszkék vagyunk, hogy a DHL-t képviselhettük a lengyel piac egyik legnagyobb ipari ingatlan tranzakciójában” – mondta Patrick Kurowski, a CBRE ipari üzletágának vezetője.

A Prologis Park Dąbrowa egy modern disztribúciós központ, amely tíz épületében összesen 144 000 négyzetméter raktár- és irodaterületet foglal magában. A fő közlekedési útvonalak közelsége, beleértve az S1 gyorsforgalmi utat is, közvetlen hozzáférést biztosítanak az A4-es autópályához, valamint a Pyrzowice Nemzetközi Repülőtérhez. Dąbrowa Górnicza kiterjedt vasúti hálózattal is rendelkezik, amely közvetlen kapcsolatot jelent a Varsó-Katowice vonallal (VI pán-európai folyosó) és a sławków-i széles pályás kohászati vonal termináljával.

A park további ügyfelei a következők: 7R Solution, ABRA, ANL, Euro-Pegaz Logistyka, FIEGE, GTX HANEX PLASTIC, Kamis, Magna Automotive Poland, Premium, and Rhenus Contract Logistics.

A Prologis a legnagyobb ipari ingatlan szolgáltató a felső-sziléziai régióban, öt disztribúciós parkjának, 27 épülete több mint 526 000 négyzetmétert foglal magában (2011. december 31-i adat).