A Prologis kiadta spekulatív létesítményét Janki-ban

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat ma bejelentette, hogy 25 500 négyzetmétert adott bérbe a Prologis Park Janki területén a ROHLIG SUUS Logistics részére, amely egyike a három legnagyobb átfogó logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalatnak Lengyelországban.

A ROHLIG SUUS Logistics a hármas épület teljes, 18 500 négyzetméteres rendelkezésre álló területe mellett további 7 000 négyzetmétert bérel majd ebben a létesítményben. A kiegészítő területet az ügyfél specifikus igényei szerint alakítják ki, és a piac első keresztdokkolásra alkalmas létesítménye lesz, amely így lehetővé teszi a kisebb, egy konténerben konszolidált szállítmányok kezelését. A teljes, 25 500 négyzetméteres terület lesz a legnagyobb ilyen típusú létesítmény a varsói térségben, amelyet az átfogó logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalat foglal majd el.

 

A park különösen kedvező a vállalat saját gyűjtőfuvarozási disztribúciós rendszere szempontjából, amely lehetővé teszi, hogy a termékeket 24 órán belül leszállítsák az egész ország területére. Az ügyfél kérésére a létesítménybe környezetbarát megoldásokat terveznek, amelyek például jelentősen csökkentik az áramfogyasztást.

 

„Az elérhető ipari ingatlanterületek egyre csökkenő mérete miatt döntöttünk a harmadik janki-i létesítmény befejezése mellett” – jelentette ki Kamila Pruk, a Prologis lengyelországi bérbeadási menedzsere. “A park kiváló, a főbb nemzeti és nemzetközi útvonalakhoz közeli elhelyezkedése, valamint a Prologis szakértelme és rugalmassága miatt rendkívül vonzó ajánlatot tehettünk új ügyfelünknek. Sok sikert kívánunk a ROHLIG SUUS Logistics-nek új disztribúciós központjában, és örömmel tekintünk a gyümölcsöző együttműködés folytatása elé.”

 

„A ROHLIG SUUS Logistics fejlődésének léptéke és gyorsasága valamint befektetéseinek minősége példátlan az iparágban. Megállapodásunk a Prologis-szal idén számunkra a negyedik fontos változás az ingatlanok területén – két személyre szabott logisztikai komplexumot már megnyitottunk Czeladź és Poznań városokban, és Łódź-ban található üzletágunkat egy nagyobb, modern, A osztályú létesítménybe költöztettük. Ezek a lépések jelentősen javítják működési képességeinket, és hatással lesznek szolgáltatásaink további fejlesztésére” – mondta Daniel Franke, a Rohlig Suus Logistics szerződéses logisztikáért, belföldi disztribúcióért és IT megoldásokért felelős igazgatósági tagja.

 

„A piac alapos, mélységi ismerete indokolta az első, 2009 óta elkészült lengyelországi spekulatív építkezésünk folytatását, amelyet erős pénzügyi helyzetünk tett lehetővé” – tette hozzá Bartosz Mierzwiak, a Prologis lengyelországi képviselője és alelnöke. “Piacvezetőhöz méltóan, remek érzékkel készültünk fel ügyfelünk szükségleteire, és így tudtuk kiadni ezt a modern létesítményt.”

 

A Prologis Park Janki három modern disztribúciós létesítményt tartalmaz, összesen 91 000 négyzetméteren. A park Janki-ban, a Varsó-Katowice útvonal mellett, Varsó központjától 15 kilométerre délkeletre található. A ROHLIG SUUS Logistics olyan nagy ügyfelekhez csatlakozik a parkban, mint az EURO NET, amely 49 300, vagy a No Limit, amely 9 300 négyzetméter területet bérel.

 

A Prologis varsói régióban található hét disztribúciós parkja összesen több mint 700 000 négyzetméter területet foglal magában. A Prologis a vezető a lengyelországi logisztikai és disztribúciós létesítmények piacán, több mint 1,9 millió négyzetméter területet kínál 22 disztribúciós parkban (2012. június 30-i adat).