A Prologis csökkentette a kiadó területek arányát

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat ma bejelentette, hogy a harmadik negyedévben három új megállapodást írt alá, melyek tárgya két varsói disztribúciós park összesen körülbelül 31 000 négyzetméter területének bérbeadása.

A bérleti megállapodások részletei:

 

·      18 400 négyzetméterbérbeadása a Tradis-nak, a Prologis Park Błonie II egyes számú épületében. A Tradis, amely az Eurocash Group része, egy élelmiszerek, vegyszerek és kozmetikumok lengyelországi forgalmazására szakosodott vállalat. A Tradis már bérel 65 600 négyzetmétert a Prologis-tól Lengyelországban.

·      11 100 négyzetméterbérbeadása a Schenker Sp. z o.o. részére a Prologis Park Nadarzyn kettes számú épületében. A Schenker Sp. z o.o. teljes körű logisztikai szolgáltatásokat nyújt Európa-szerte. A tranzakció során a Glob Nieruchomości ingatlanügynökség közreműködött.

·      1 300 négyzetméterterületbővítés egy a szolgáltató iparban tevékenykedő vállalat részére a Prologis Park Błonie területén. A vállalat jelenleg 25 200 négyzetmétert bérel a parkban.

 

„Tekintettel a varsói ipari ingatlanpiaci versenyre, nagyon örülünk az új bérleti szerződések aláírásának” – mondta Bartosz Mierzwiak, a Prologis lengyelországi képviselője és alelnöke. „Annak ellenére, hogy a kínálat meghaladja a keresletet a varsói térségben, az az egyedülálló képességünk, hogy ügyfeleink igényeit azonnal kiszolgáljuk, segített a varsói portfoliónk kiadó területeinek arányát a második negyedéves 24,3 százalékról 15,7 százalékra csökkenteni a harmadik negyedévben.”

 

A Prologis Varsó-térségi portfoliója hét disztribúciós parkban 700 000 négyzetméter területet foglal magában Varsó, Janki, Nadarzyn, Błonie, Teresin és Sochaczew városokban. A Prologis a vezető a lengyelországi logisztikai és disztribúciós létesítmények piacán, több mint 1,9 millió négyzetméter területet kínál 22 disztribúciós parkban (2012. június 30-i adat).