A Prologis a „Világ 100 legfenntarthatóbb vállalata” között

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat bejelentette, hogy 2013-ban rákerült a „Világ 100 legfenntarthatóbb vállalata” listára a davosi Világgazdasági Fórumon Svájcban. A világ leghitelesebb vállalati fenntarthatósági ranglistája, a „Global 100” szektor-specifikus „fenntarthatósági” mutatók alapján tartalmazza a világ 100 legjobban teljesítő vállalatát

A Prologis átfogó, három dimenziót felölelő fenntarthatósági megközelítéssel rendelkezik: környezetről való gondoskodás, társadalmi felelősségvállalás, kormányzás. A világ vezető, fenntarthatósági minősítéssel rendelkező, logisztikai-terület szolgáltatójaként a Prologis több, mint 4 millió négyzetméter a „zöld” építési szabványoknak megfelelő létesítményből álló globális portfólióval rendelkezik, amelynek több mint 50%-án végzett energiahatékonysági fejlesztéseket, valamint a megújuló energia iránti elkötelezettsége miatt 83 megawattos napelem installációval is rendelkezik. Emellett a Prologis folyamatosan jótékonykodik azokban a közösségekben, ahol jelen van, a Prologis Alapítvány pénzügyi hozzájárulásokkal, önkéntes dolgozói felajánlásokkal, valamint raktárterületet felajánlásával segíti a nonprofit szervezetek munkáját. A Prologis 2012-ben kiadott éves Vállalati Felelősségvállalás Jelentése az első a ProLogis és AMB Property Corporation egyesülése óta.

 

„Nagy megtiszteltetés a fenntarthatóság és a vállalati felelősségvállalás iránti elkötelezettségünk, és az ennek érdekében kifejtett kemény munkánk elismerése” – mondta Steve Campbell, a Prologis szenior alelnöke, környezetvédelmi, műszaki és fenntarthatósági igazgatója. „Nagyon örülünk, hogy egy ilyen tiszteletre méltó csoport tagjai lehetünk, és továbbra is szeretnénk az ilyen fontos kezdeményezésekben élen járni az iparágban. Továbbra is azon dolgozunk, hogy fejlesztett, tulajdonolt és üzemeltetett globális portfóliónk energiatakarékos létesítményei minél kisebb hatással legyenek a környezetre.”