A Prologis 27 400 négyzetmétert adott bérbe Uzice-ben

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat két új bérleti megállapodást írt alá a Prága északi részétől kevesebb, mint 30 kilométerre található Prologis Park Prague-Uzice területére vonatkozóan.

Az új tranzakciók:

 

·         14 800 négyzetméterbérbeadása a DC4 épületben, a Thimm Obaly csomagolásmenedzsment vállalatrészére;

·         12 600 négyzetméterbérbeadása a DC1 épületben, a ruházattal és cipőkkel foglalkozó VF Czech Services részére.

 

„A Prologis Park Prague-Uzice egy hatékony, költségtakarékos stratégiai elhelyezkedésű terület a D8-as autópályánál. A legutóbbi, Prága környéki úthálózat-fejlesztések, kombinálva a Prologis kiváló ingatlankezelési szolgáltatásaival tovább erősítik a park értékes logisztikai központ voltát” – mondta Martin Polák, a Prologis csehországi és szlovákiai képviselője és alelnöke.

 

„Ügyfeleink ellátási láncainak folyamatban lévő átalakítása Uzice felemelkedéséhez, és kulcsfontosságú csehországi logisztikai területté válásához vezettek. Ez a két jelentős tranzakció igazolja a Prologis megfelelő befektetését a területbe, miközben megerősítette kiváló pozícióját a cseh piacon. Örömmel üdvözöljük a Thimm Obaly és VF Czech Services vállalatokat, és azon fogunk együtt dolgozni, hogy területük minden új igényüknek megfeleljen.”

 

A Prologis Park Prague-Uzice négy épületben összesen 97 000 négyzetmétert foglal magában. A park teljes kiépülésekor hét épületben közel 170 000 négyzetméter modern disztribúciós területet kínálhat majd. A szomszédos autópályának köszönhetően, a Prologis Park Prague-Uzice kiváló kapcsolattal rendelkezik Prágával, az ország iparilag fejlett északi részével, a német határral, valamint a hamburgi nemzetközi kikötővel.

 

A tranzakciók a Prologis csehországi portfoliójának harmadik negyedéves 91,3%-os kihasználtságát 93,8%-ra emelték 2012. november végén.

 

Hat disztribúciós park 30 épületében található, több mint 633 000 négyzetméteres portfoliójával a Prologis az egyik vezető disztribúciós létesítmény szolgáltató Csehországban (2012. szeptember 30-i adat).