A Leier Hungária a kormány stratégiai partnere lett

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a Leier Hungária Kft.

A magyar kormány és az építőanyag-gyártásban piacvezető Leier Hungária Kft. stratégiai együttműködési megállapodást kötött Győrben, 2014. január 9-én. A kormány nevében Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár, a Leier részéről pedig Komlós Andor ügyvezető látta el kézjegyével a megállapodást. A Leier Hungária Kft. Magyarországon piacvezető az építőanyag-gyártás területén. Emellett a cégcsoport autókereskedelemmel és ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik. Magyarországi tevékenysége 30 éve kezdődött, az első gyár beindításával, Gönyűn. Jelenleg 9 magyarországi építőanyag gyárában több mint 1.000 munkavállaló dolgozik. A Leier évek óta aktívan kiveszi a részét az építőipari szakemberek képzésében is.

 

A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban alapította Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 37 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít.

 

A cégcsoport kilenc hazai építőanyag gyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során. Az építőanyag gyártás mellett autó-kereskedelemmel, környezetbarát elektromos járművek forgalmazásával és ingatlanfejlesztéssel is foglalkozó Leier cégcsoport Magyarországon 2012-ben közel 30 milliárd Ft bruttó forgalmat bonyolított és üzemi eredménye 1,64 milliárd Ft volt.