A Jones Lang LaSalle az egyik legetikusabb vállalat

A Jones Lang LaSalle, a globális ingatlan tanácsadó vállalat újra szerepel az Ethisphere Institute által közzétett „Világ Legetikusabb Vállalatai” listán (World’s Most Ethical Companies for 2012). Immár ötödik éve szerepel megszakítás nélkül a Jones Lang LaSalle a listán, melyet a nemzetközi Ethisphere intézet állít össze az etikus vállalati magatartás, a CSR (vállalati felelősségvállalás), a korrupció-ellenes hozzáállás és a fenntarthatóság szempontjából vizsgált jelöltek közül.

Ehhez kapcsolódóan Mark Ohringer-t, a cég globális etikai főtanácsadóját az Ethisphere a „Világ 100 Legbefolyásosabb Embere a Vállalati Etika Terén” listájára választotta. Az Ethisphere nem csak Ohringer számos etikai és vállalatirányítási témájú publikációját díjazta ezzel az elismeréssel, hanem a szakértő több tudományágat érintő üzleti tanulmányának is elismeréssel adózott. A tanulmányt, melynek címe „The Influence of Workplace Design and Practices on the Ethical Environment” a Jones Lang LaSalle stratégiai tanácsadói és az Ethisphere intézet közösen publikálta.

 

„Az üzleti etika iránti elkötelezettség a Jones Lang LaSalle vállalati kultúrájának szerves részét képezi” – mondta Colin Dyer, a Jones Lang LaSalle vezérigazgatója. „A legtehetségesebb szakemberek annál a cégnél szeretnének dolgozni, amelyben megbíznak, és az ügyfelek is a számukra megbízható szakértő vállalatot választják. Az Igazgatótanácsunk és a Globális Vezetői Bizottságunk méltányolja a globális etikai vezetőink munkáját és minden Jones Lang LaSalle alkalmazott elkötelezettségét a vállalatunk iránt. Mark valóban megérdemli ezt a megtiszteltetést, hiszen már közel egy évtizede vállal fontos szerepet a vállalatunk etikai vezetésében.” Széleskörű kutatómunka és többlépcsős elemzés előzte meg a több mint 100 országban és 36 iparágban tevékenykedő vállalatok kiválasztását. A világ legetikusabb vállalatai közé bekerülő vállalatokat számos szempont szerint választják ki; vizsgálják az etikai kódexet, a peres és szabálysértési ügyeket, az innovációs és fenntarthatósági célú befektetéseket, tanulmányozzák a vállalati összetartozás fejlesztésére irányuló törekvéseket és figyelembe veszik a vállalatok vezetőinek, versenytársaknak, beszállítóknak és ügyfeleinek jelöléseit.

 

„Minden évben nő a „Világ Legetikusabb Vállalatai” listára jelentkező vállalatok száma” – mondta Alex Brigham, az Ethisphere ügyvezető igazgatója. „Az idei győztesek tudják, hogy a következetes etikai program kulcsfontosságú komponense a sikeres üzleti modellnek és folyamatosan ellenőrzik is az etikai követelményrendszerüket, hogy megfeleljenek az állandóan változó szabályozási környezetnek. Az Ethisphere ezúton gratulál a Jones Lang LaSalle-nak azért, mert 2012-ben ismét a 100 legetikusabb vállalat között szerepel.”   A „Világ Legetikusabb Vállalatai” listáról és a módszertanról a http://ethisphere.com/wme honlapon olvashat. A teljes lista az Ethisphere első negyedéves magazinjában is megjelenik.