A Goodman konzorcium ajánlatot tett az ING Industrial Fund (IIF) felvásárlására

A Goodman Csoport (Goodman) és a mögötte álló három nemzetközi befektető (együtt: a Konzorcium) bejelentette, hogy készpénzes ajánlatot (az Ajánlat) tett az ING Industrial Fund rendes részvényeinek 100%-ára. Az ING Industrial Fund (IIF) nevében eljáró ING Management Limited (IML) aláírta a végrehajtási megállapodást.

Összegzés:

Az Ajánlat mintegy 1,8 milliárd euró (2,5 milliárd ausztrál dollár) értékű elsőrangú logisztikai területre vonatkozik. Az IIF, az ING ipari ingatlanalapjának portfóliójába 60 ingatlan tartozik, amelyek közül 44 Ausztráliában, 16 pedig Európában található. A Németországban, Spanyolországban és Belgiumban lévő európai ingatlanok értéke nagyjából 200 millió euró.

A Goodman által vezetett Konzorcium további tagjai a Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), az All Pensions Group (APG) és a China Investment Corporation (CIC).

Az IML független igazgatói – az ügyletet a befektetési jegy-tulajdonosok számára egyértelműen előnyösnek minősítő független szakértői véleményre támaszkodva, továbbá mivel ez a legmagasabb ajánlat – egyhangúlag a tranzakció jóváhagyását javasolják a befektetőknek.

Az alap-, eszköz- és ingatlankezelői feladatokkal a Goodmant bízzák meg, a Csoport által kezelt többi alapra jellemző feltételekkel.

 

A Goodman Trust Australia

Amennyiben az ügylet létrejön, a Konzorcium a befektetési jegyeket egy újonnan létrehozott befektetési eszközön, a GTA-n keresztül vásárolja fel. A GTA egy nem jegyzett, különleges célú befektetési eszköz lesz, amelynek célja az IIF portfólió megtartása és fejlesztése lesz az IIF előkészítés alatt álló fejlesztéseinek megvalósítása révén.

A Konzorcium már megszerezte egy banki szindikátus 1,1 milliárd ausztrál dolláros adósságszolgálatra vonatkozó, kötelező érvényű kötelezettségvállalási nyilatkozatát.

 

Európai portfólió

Az IIF portfóliójában 16 európai ingatlan található, amelyek összterülete 509 089 négyzetméter. Az ingatlanok közül 11 németországi (367 091 négyzetméter), legtöbbjük Bréma és Berlin vonzáskörzetében helyezkedik el. A négy spanyolországi ingatlan (összesen 121 601 négyzetméter) Madrid térségében található, míg a belgiumi ingatlan (20 397 négyzetméter) az Antwerpen és Brüsszel között elhelyezkedő Puursban van.