A Goodman és az Alpha Industrial építi a TJX Europe lengyelországi elosztó központját

Wrocławban épít 26 900 négyzetméteres elosztó és feldolgozó központot a Goodman. Az Alpha Industrial vállalattal közös fejlesztésre a TJX Europe, a ruházati divatmárkákat és lakberendezési kiegészítőket forgalmazó diszkontlánc adott megbízást.

A lengyelországi üzleteiben akár 60 százalékos engedményt is kínáló cég tíz évre szóló előbérleti szerződést írt alá a raktárra. Az építkezés 2011 áprilisában kezdődik, a kész létesítmény átadását 2011 novemberére tervezik, a beruházás értéke 21 millió euróra (80 millió zloty) tehető. A fejlesztés során a TJX Europe-nak az SBH ingatlan- és építési tanácsadói nyújtanak szakmai támogatást.


“A TJX Europe raktára a második fejlesztésünk Wrocławban” – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman lengyelországi vezetője. “A rohamosan fejlődő közlekedési infrastruktúrának, valamint az egyre növekvő számú – egyebek mellett elektronikai, vegyipari, élelmiszer-, gyógyszer- és autóipari, valamint kozmetikai – cégnek köszönhetően Wrocław mára a hazai és nemzetközi kereskedelemben érdekelt vállalatok számára kitűnő helyszínné vált.”
“Wrocławot kivételes adottságú lokációnak tartjuk, ezért is döntöttünk további 4 hektárnyi terület megvásárlása mellett, amely újabb 19 ezer négyzetméternyi logisztikai létesítmény megépítésére teremt lehetőséget” – tette hozzá.


Az Alpha Industrial már épített egy 27 ezer négyzetméteres, korszerű disztribúciós és feldolgozó központot a TJX Europe számára a németországi Bergheimben. A kölni központú fejlesztő most tovább erősíti együttműködését a vezető ruházati és lakberendezési lánccal.
“Üzleti kapcsolatunk a TJX Europe-pal 2009-ben kezdődött, és a kölcsönös bizalmon alapul – mondta Jörg Schröder, az Alpha Industrial ügyvezető partnere. “A bergheimi fejlesztés mindkét vállalat számára értékes partneri viszonyt eredményezett. Nagy várakozásokkal látunk hozzá második, a világ egyik vezető kiskereskedelmi cégének építendő, környezetbarát built-to-suit létesítményünkhöz. A lengyelországi ingatlanpiacra egy olyan partner, a Goodman oldalán lépünk be, amely már hosszú évek helyi tapasztalatával rendelkezik.”


A tíz évre szóló megállapodás értelmében a TJX Europe 25 500 négyzetméter raktár- és 1 400 négyzetméter irodaterületet vesz bérbe. Az új létesítmény Wrocław északkeleti részén épül, annak a 25 695 négyzetméteres raktárnak a közelében, amelyet a Goodman 2008-ban fejlesztett a Whirlpool számára.