A Goodman Japánban is megveti a lábát

A Goodman Csoport (Goodman) mai bejelentése szerint Goodman Japan Limitedre kívánja változtatni a Tokiói Tőzsdén jegyzett J-REP Co. Ltd. (J-REP) japán ingatlanvállalat nevét. A névváltoztatást a J-REP Igazgatótanácsa már jóváhagyta, a folyamat a 2011. szeptember 26-ra összehívott rendkívüli részvényesi közgyűlés után zárulhat le.

A Goodman 50 százalékos részesedéssel rendelkezik a Macquarie Group Limiteddel alapított vegyesvállalatban, a Macquarie Goodman Japan Pte. Ltd-ben (MGJ). Az MGJ a szavazó részvények 72 százalékának (hígított alapon 83 százalék) birtokában a J-REP többségi és irányító részvényese.

Greg Goodman, a Goodman Csoport vezérigazgatója elmondta: “Örömünkre szolgál, hogy a Goodman nevet Japánban is meghonosíthatjuk. A világ harmadik legnagyobb gazdaságaként Japán számos jelentős vállalatnak és logisztikai szolgáltatónak ad otthont, amelyek a modern, rugalmas logisztikai létesítmények iránti kereslet fő hajtóerői. A vállalat újrapozícionálásával a Goodman előtt esély nyílik a japán piacon történő terjeszkedésre. Kiemelkedő lehetőségek rejlenek az ország logisztikai ingatlanpiacában a technológiai fejlődés, a hatékonyság-növelés és a nemzetközileg bevált gyakorlatok elterjesztése terén. Azzal, hogy ezentúl Japánban is a Goodman Csoport integrált részeként működhetünk, pénzügyi forrásainkat és globális szakértelmünket is felhasználhatjuk a szélesebb ügyfélkör kiszolgálása érdekében.”

A J-REP által kezelt eszközök értéke jelenleg 1 milliárd ausztrál dollár (775 millió euró), amely 27, főként Tokió és Oszaka térségében található logisztikai ingatlant takar. A japán piacon manapság több különböző trend is megfigyelhető a logisztikai kínálat avulásától a nagyobb létesítmények iránti keresleten át a magas színvonalú, korszerű logisztikai ingatlanok hiányáig. Mindezen folyamatokra válaszul, valamint a japán piac iránti fokozott elkötelezettségéből adódóan a Goodman korszerű, befektetésre alkalmas logisztikai és elosztó központok építésével, valamint már meglévő létesítmények akvizíciójával kívánja stratégiailag bővíteni helyi tevékenységét.

“Cégünk nagysága, jól bevált üzleti modellje és kiterjedt nemzetközi működési platformja globális stratégiai ügyfél- és befektetői kapcsolatokkal párosul. Erős tőkeháttérrel rendelkezünk, japán érdekeltségeink szilárd alapokon állnak, helyi csapatunk pedig gazdag szakmai múlttal rendelkező, motivált szakemberekből áll. Mindezek kiváló pozíciót biztosítanak számunkra a tevékenységüket Japánban, vagy azon kívül bővíteni kívánó ügyfelekkel történő együttműködésben” – szögezte le Greg Goodman.

A J-REP és a Goodman jelenleg is számos vonzó felvásárlási és fejlesztési lehetőséget mérlegel, amelyek összértéke meghaladja az 1,2 milliárd ausztrál dollárt (930 millió euró).

“A vállalat Goodman Japan-re történő átnevezése összhangban áll az ázsiai térség iránti elkötelezettségünkkel és növekedési stratégiánkkal. Felismertük továbbá a jelentős keresletet és az első osztályú logisztikai ingatlanokra szakosodott fejlesztők számára kínálkozó lehetőségeket.”