A Globus második igényre szabott épületét rendeli a Prologis-tól

A nemzetközi kiskereskedelmi vállalat megduplázza a Prologis Park Prague-Jirny-ben bérelt területét.

A Prologis Inc. globális vezető ipari-ingatlan vállalat egy 28 830 négyzetméteres szabott épület fejlesztéséről állapodott meg a Globus-szal, Prágában. Az épület, amelyet várhatóan az év negyedik negyedévében adnak át, a Prologis Park Prague-Jirny területén, a Globus nemrégiben felújított 31 765 négyzetméteres, szintén igényre szabott négyes számú épülete mellett épül fel. A technikai jellemzők között szerepel a temperált raktárterület, különleges egységekkel a friss termények és a fagyasztott élelmiszerek tárolására.
 
„Annak lehetősége, hogy a parkon belüli bővüléssel megtartsuk az „egy tető alatti működést” fontos szempont volt abban a döntésükben, hogy a Prologis Park Prague-Jirny legyen a csehországi központunk.” mondta Ondrej Zika, a Globus logisztikai igazgatója. „Bízunk benne, hogy a Prologis megfelel majd specifikus elvárásainknak, és olyan modern épületet ad át, amely tökéletes összhangban működik együtt a már meglévő területünkkel”
 
„A Globus területbővülése és az azonos parkon belüli, újabb igényre szabott épület megrendelése remekül tükrözi ügyfélközpontú gondolkodásmódunkat és feladatmegoldó képességünket” mondta Martin Polák szenior alelnök, a Prologis csehországi és szlovákiai képviselője. „Örömünkre szolgál, hogy a Globus úgy döntött nálunk szilárdítják meg pozíciójukat, és a jövőben is örömmel támogatjuk csehországi és régiós működésüket!”
 
A Prologis Park Prague-Jirny több mint 211 000 négyzetméter modern disztribúciós területet, továbbá két, összesen 44 000 négyzetméteres igényre szabott, jelenleg fejlesztés alatt álló épületet foglal magában. magában. A park 8 kilóméterre található Prága határától keletre, a hazai és nemzetközi úthálózathoz a D11-es autópályán keresztül csatlakozik, amely hatékony elosztást tesz lehetővé a helyi piacokon és a környező országokban egyaránt.
 
A régió öt országában aktív, 4,2 millió négyzetméteres portfólióval rendelkező Prologis vezető disztribúciós létesítményszolgáltató Közép- és Kelet-Európában (2015. március 31-i adatok szerint).