A GlaxoSmithKline a Jones Lang LaSalle-t választotta kizárólagos globális ingatlan tanácsadójának

A GlaxoSmithKline (GSK) a Jones Lang LaSalle-t választotta globális ingatlan tanácsadójának. A GSK egy hosszú kiválasztási folyamat után döntött a Jones Lang LaSalle mellett, a cég szakértelme, képességei, árai és globális kiterjedtsége miatt.

A Jones Lang LaSalle, egyéb szolgáltatók mellett, már 10 éve nyújt ingatlan tanácsadói szolgáltatásokat a GSK-nak. Mostantól a Jones Lang LaSalle lesz az egyedüli ingatlan tanácsadója a GSK közel 7,5 millió négyzetméteres ingatlanportfoliójának, mely 750 helyszínen található világszerte. Ezek a szolgáltatások magukban foglalják a tanácsadást, a tranzakciókat és egyéb szakmai szolgáltatásokat, valamint az üres és az albérletbe adott ingatlanok üzemeltetését.

 

Sue Pictor, a GlaxoSmithKline globális ingatlan igazgatója így nyilatkozott: “A Jones Lang LaSalle partnereként izgatottan várjuk ingatlanpiaci stratégiánk fejlődését és kézzelfogható haszon elérését. 2007 óta a Jones Lang LaSalle és a Cushman & Wakefield együttes tanácsadói voltak a GSK-nak. Ám a Jones Lang LaSalle olyan versenyképes ajánlatot tett, mely őket bizonyította a legmegfelelőbbnek a GSK jövőbeni kizárólagos szolgáltatói stratégiájában. A két szolgáltatós modell minőségi tranzakciós szolgáltatást nyújtott eddig a pontig. Ám úgy gondoljuk, hogy a kizárólagos szolgáltatói modell jelentős pénzügyi előnyökkel fog járni 2012-ben és  a jövőben. Továbbá egy jobb stratégiai együttműködést tesz lehetővé, mely által fejleszthetjük globális ingatlan stratégiánkat, és magas színvonalú tranzakciós szolgáltatásokat nyújthatunk.”


Tom Bayne-Jardine, a Jones Lang LaSalle vállalati megoldások részlegének vezetője elmondta: “Örülünk, hogy a GlaxoSmithKline minket választott kizárólagos globális stratégiai ingatlan tanácsadójának. Továbbra is arra törekszünk, hogy a legjobb tanácsadást nyújtsuk és partnerként dolgozzunk együtt ügyfelünk globális ingatlan csapatával, hogy az egész világon új munkahelyi megoldásokat szolgáltassunk, beleértve Ázsia és Latin-Amerika feltörekvő piacait.
A legfrissebb közlemények szerint a Jones Lang LaSalle globális vállalati megoldások megbízásai között volt a Volvo Cars Corporation, az UBS, a HSBC, a Doosan Power Systems és egyéb vezető európai cégek.