A Fiege és a Prologis újabb megállapodása

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat megújította a Prologis Park Hegyeshalom egyes épületének 8 300 négyzetméteres területéről szóló bérleti megállapodását a Fiege-vel, Európa egyik vezető logisztikai szolgáltatójával. Ezzel egyidejűleg a Fiege az épületben még rendelkezésre álló 3 100 négyzetméterrel is kibővítette bérelt területét.

Hepp Gergely, a Fiege magyarországi ügyvezetője elmondta: „Szakterületünk az integrált ellátási lánc megoldások fejlesztése különféle iparágakban, és komplex szolgáltatásaink több új üzleti lehetőséget generáltak, új ügyfelekkel. Elégedettek vagyunk létesítményünkkel a Prologis Park Hegyeshalomban, ezért úgy döntöttünk, kibővítjük területünket, mert ez a jó minőségű stratégiai helyszínen található épület tökéletesen megfelel különleges elvárásainknak. A Prologis professzionális ügyfélmenedzsment csapata és rugalmas hozzáállása nagyon sokat segített döntésünk során.”

 

„Örömünkre szolgál, hogy továbbra is kiszolgálhatjuk a Fiege-t a Prologis Park Hegyeshalomban, ahogyan több európai országban is tesszük” – mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi alelnöke és képviselője. „A hegyeshalmi park, amely az egyetlen fejlesztésünk a budapesti régión kívül, egyre fontosabb stratégiai csomóponttá válik ügyfeleink regionális logisztikai tevékenységében, mert három piachoz (Ausztria, Magyarország és Szlovákia) kínál könnyű hozzáférést. A park 100%-os kihasználtsága stratégiánk sikerét igazolja.”

 

A Prologis Park Hegyeshalom Nyugat-Magyarország „mágikus háromszögében” (Bécs-Pozsony-Győr) található, így az M1-es és a 15-ös utakon könnyen megközelíthető Bécsből, Pozsonyból és Budapestről is. A park jelenleg egy 24 100 négyzetméteres épületből áll, teljes potenciálja 150 000 négyzetméter modern disztribúciós terület, hat létesítményben.

 

A Prologis magyarországi portfóliója, hat parkban, összesen több mint 490 000 négyzetméter ipari területet foglal magában. Öt park a budapesti régióban (Gyál, Harbor Park, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Budaörs), egy pedig Hegyeshalomban található. A Prologis, több mint 3,5 millió négyezetméteres portfóliójával a legnagyobb disztribúciós-létesítmény üzemeltető Közép- és Kelet-Európában (2012. december 31-i adatok szerint).