A DB Schenker 26 500 négyzetmétert bérel a Prologis-tól Magyarországon

A Prologis Inc., a Prologis Park Budapest-Sziget 26 500 négyzetméterének bérbeadásáról állapodott meg egy régi globális partnerével, a DB Schenker vezető integrált logisztikai szolgáltató vállalattal.

A tranzakció a park négyes épületének 19 000 négyzetméteres területe mellett tartalmazza a személyre szabott (BTS) hatos épület 7 500 négyzetméteres még felépítendő területét is. A DB Schenker teljes tevékenységét ezen a helyszínen tervezi konszolidálni, magyarországi központi irodájával egyetemben.

 

A személyre szabott cross-dock épület egyik oldala a kisebb teherautók rakodásárára, míg másik oldala a nagyobb kamionok dokkolására lesz kialakítva. A létesítmény jellemzői közé tartozik még az oszlopok nélküli raktárterület és az oldalrakodó rámpa. Az építkezés várhatóan még 2014 második negyedévében kezdődik, és a negyedik negyedévre készül el.

 

Prologis Sziget„Az e-kereskedelem bővülésével egyre több nagyváros közelében tapasztaltunk növekvő igényt a cross-dock épületek iránt, amelyek az áruk végpontokba történő kiszállítását hivatottak szolgálni” – mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi képviselője és alelnöke. „Egyedülálló földkészletünk és fejlesztési tapasztalatunk birtokában személyre szabható megoldásokat kínálunk ügyfeleink logisztikai igényeire. Jelen esetben is egyedül a Prologis tudott a már létező épület mellett új fejlesztést, és a parkon belüli további terjeszkedési lehetőséget kínálni.”

 

A Prologis Park Budapest-Sziget Szigetszentmiklós ipari zónájában, Budapest közelében található. A park vonzó logisztikai helyszín: közvetlen elérést biztosít a helyi és nemzetközi úthálózathoz az M0-ás körgyűrű révén, amellyel az M1-es, M7-es és M5-ös autópályák is gyorsan elérhetőek.

 

A Prologis körülbelül 3,7 millió négyzetméter logisztikai és disztribúciós területet birtokol és menedzsel Közép- és Kelet-Európában, 2014. március 31-i adatok szerint.