A Corvin Sétányra költözik a Dumaszínház

A válság hatására egyre több színház került nehéz helyzetbe, néhányan a bezárás szélére. Ezért még nagyobb a jelentősége annak, hogy jövő évben egy új színházhelyiség nyitja meg kapuit a belvárosban!

A Dumaszínház Kft. és a Futureal Cégcsoport 2011. szeptember közepén hosszú távú együttműködésre lépett, melynek keretében a hazai vezető ingatlanfejlesztő építi ki a színház saját előadótermét a főváros szívében, a Corvin Sétányon. Az együttműködés háromoldalú, ugyanis a színházban, a műfajnál már megszokott módon, az előadások alatt vacsorázásra is lehetőség adódik. A vendéglátó szolgáltatást a CulinArtist Academy oktatási központ biztosítja, melynek kulináris irányítását Takács Lajos (Olimpia Étterm chef-je) látja el.

 

A stand-up comedy-t hazánkban meghonosító Dumaszínház úgy döntött, az eddigi vendégeskedés után (Godot Kávéház, New Orleans Étterem és Pub) saját színházhelyiségben szórakoztatja a műfaj egyre népesedő számú rajongótáborát. Az üzemeltető cég vezetése végül a Corvin Negyed mellett döntött, ahol a Sétány egy új építésű lakóháza, a Cordia City Garden földszintjén kerül kialakításra a mintegy 584 négyzetméteres, 300 fő befogadására alkalmas színházterem. A helyiség kialakítása teljesen megfelel majd egy kisebb színház igényeinek, professzionális fény és hangtechnikával felszerelve, a stand-up comedy igazi fellegvárává válik majd.

 

 „Szerencsére a magyarok imádnak nevetni, és egyre többen válnak igazi rajongójává az egyébként angolszász eredetű stand up műfajnak. Az elmúlt 9 évben számos tehetséget fedeztünk fel, akiket már igazi sztárként kezel a közönség. Nem egy előadónk műsorára hónapokra előre nem lehet jegyet kapni, ez is jelezte számunkra, hogy van igény a stand up-ra, s van létjogosultsága annak, hogy egy nagyobb és kifejezetten az előadásaink számára épült helyre költözzön a Dumaszínház. A tágasabb, saját színház lehetőséget ad majd újfajta produkciók bemutatására is, melyet remélem ugyanakkora lelkesedéssel fogad majd a közönség, mint a stand-up-ot.” – emelte ki Litkai Gergely, a Dumaszínház vezetője. „Azért döntöttünk a Corvin Negyed mellett, mert egy olyan helyszínt kerestünk, ami központban van, jó tömegközlekedési és autós megközelítési lehetőségekkel rendelkezik, megoldott a parkolás és persze nem elhanyagolható módon illik is hozzánk: minőségben és filozófiában egyaránt. A stand-up egy pörgős műfaj, a Corvin Negyed pedig egy olyan hely, ami új, trendi és pezseg benne az élet. Egyébként Közép-Európában ez lesz az első kifejezetten erre a műfajra épült színház, és európai viszonylatban is az élvonalban leszünk a minőséggel. Büszkék vagyunk rá, hogy valamiben élen járhatunk Európában!”

 

Az együttműködés másik résztvevője a CulinArtist Academy által alapított CulinArtist tanÉtterem Nonprofit Kft. 94 négyzetméteres konyhát bérel majd, mely a Takács Lajos nevéhez köthető minőségben készült gasztro-specialitásokkal látja el a színház közönségét. „Engem igazából a Corvin Sétány meg a gasztro koncepció fogott meg először. Eddig a városban véletlenszerűen álltak össze az igazán jó helyek, most a Corvin Sétányon tudatosan alakítanak ki egy olyan utcát, ahol minden gasztronómiai témájú üzlet és szolgáltató egy helyen van. A magyarok szeretnek enni és jókat enni. Válság ide vagy oda, még mindig sokan hajlandóak áldozni arra, hogy minőségi ételt egyenek, minőségi helyen. A Dumaszínházzal való együttműködésben persze az is vonzó volt, hogy egy sikeres csapathoz csatlakozhattam, akiknek a hírneve nekem garancia arra, hogy megálmodott fogásaimra mindig lesz fizetőképes közönség. Ez pedig a mai világban komoly dolog!” – nyilatkozta Takács Lajos a CulinArtist Academy kurátora. Jelenleg a színházterem kivitelezésének előkészítése zajlik, a nyitásra várhatóan 2012 tavaszán kerül sor, melyet egy többnapos stand-up rendezvénnyel ünnepel majd a Dumaszínház.