A C&W négy korábbi épületre kötött szerződést

A Cushman & Wakefield (C&W) a világ legnagyobb magántulajdonában lévő kereskedelmi ingatlantanácsadó vállalata négy szerződést kötött a korábbi Interfruct portfólióba tartozó épületekre 2012-ben. A debreceni, a békéscsabai és a szolnoki épület, melyek területe összesen több, mint 10,000 m2 eladásra kerültek, míg a veszprémi 4,067 m2 területű néhai áruházat egy nagykereskedő vette bérbe vételi opcióval.

A korábbi Inerfruct portfólió 23 épületből állt, melyek vidéken és Budapesten helyezkednek el. Ezen épületek kezelését, valamint a stratégiai tanácsadást a Rockspring látja el. A portfólió kizárólagos kiskereskedelmi és ipari bérbeadó ügynöksége a C&W, aki az elmúlt években 6 épületet értékesített és további 5 épületet adott bérbe hosszú távra Budapesten és vidéken.

Fazekas István, a C&W ipari csapatából elmondta: “Büszkék vagyunk arra, hogy a jelenlegi gazdasági lejtmenet és a magyar ipari ingatlanpiac gyenge teljesítménye ellenére országszerte 11 korábbi Interfruct épületre kötöttünk szerződést az elmúlt években. Ezek a tranzakciók bizonyítják, hogy annak ellenére, hogy sok nemzetközi kiskereskedő érkezett az országba, továbbra is van igény a helyi kereskedők részéről, hogy kiemelkedő kereskedelmi területeken keressenek épületet. A ‘pláza stop’ 2012-ben történt bevezetése óta jelentősen megnövekedett a kereslet a használt ingatlanok iránt.”