93 százalékos bérbeadottságnak örvend a Green House

A Cushman & Wakefield, a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlan tanácsadója képviselte a bérlő MSCI (Morgan Stanley Capital International) vállalatot, annak 3,694 négyzetméteres, A kategóriás irodabérleti tranzakciójában, a budapesti Green House irodaházban. A Bérbeadó Skanska Property Hungary saját magát képviselte a tárgyalások során.

AZ MSCI, a világ egyik vezető, befektetési döntéstámogató megoldásokat kínáló vállalata hosszú távú bérleti szerződést írt alá és 2014 márciusában kezdi meg működését a Váci úti irodafolyosón. Az MSCI irodakialakítási munkálatait a Cushman & Wakefield Projekt Management csapata végzi.

 

Janza Ákos, az MSCI budapesti irodájának vezetője kiemelte: “Ez a döntés jellemzi az MSCI elkötelezettségét Budapest iránt, a tökéletességet és cégünk további növekedését. Úgy hisszük a Green House jobbá teszi majd alkalmazottaink munkakörnyezetét és elősegíti, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást nyújthassuk ügyfeleinknek globálisan.”

 

David M. Johnston MRICS, aCushman & Wakefield budapesti irodájának iroda bérbeadással foglalkozó főmunkatársa hozzátette: “Az MSCI megbízásából alaposan áttekintettük a piaci lehetőségeket, mely során hamar egyértelművé vált, hogy a Green House a legmegfelelőbb opció. Már az első bejárás alkalmával kiderült, hogy ez az épület nyújthat valami extrát az MSCI számára. Örülünk, hogy Mi képviselhettük Őket a tárgyalások során.”

 

Grzegorz Strutyński,a Skanska Property Hungary Ügyvezetője elmondta: “Örülünk, hogy sikeres tranzakciót zárhattunk az MSCI-vel a Green House irodaházban és várakozásokkal teli nézünk elébe az elkövetkezendő évek együttműködésének. A Green House az egyelten LEED Platinum minősítéssel rendelkező épület Magyarországon. Bízunk benne, hogy az épület egyedülálló fenntarthatósága, melyhez kiváló lokáció és remek technikai megoldások társulnak, egyedülálló irodai megoldás lesz majd az MSCI-nek, amelyre mindig is vágytak.”

 

A Skanska által fejlesztett Green House a budapesti irodapiac egyik kiemelkedő épülete. Az épület átadása 2012. december 15.-én történt és mára már 93 százalékos bérbeadottságnak örvend, mellyel Budapest egyik legjobban teljesítő épülete. A LEED Platinum minősítéssel rendelkező, 17,800 négyzetméteres, A kategóriás irodaépület Budapest legkeresettebb területén, a Váci úti irodafolyosón található. A fejlesztő a munkálatok során különös figyelmet fordított a víz és energiahatékonyságra, valamint a széndioxid kibocsátás csökkentésére.