93 százalékon a Bank Center

Az év első kilenc hónapja több mint háromezer-ötszáz négyzetméternyi irodaterületre kötöttek új bérleti szerződést és kétezer-nyolcszáz négyzetméterre hosszabbítottak bérleti szerződést. A Bank Center telítettsége így rekordszintű 93 százalékos.

Az épület 2013-ban szerezte meg a nemzetközi elismerést jelentő BREEAM In-Use minősítést. Az Asset Rating kategóriában „Good”, a Building Management kategóriában pedig „Very Good” eredményt ért el. „Egy több éves, ám felújított irodaépület esetében ez Magyarországon egyedülálló teljesítmény, ami igazolja a folyamatos tulajdonosi fejlesztések eredményét” – mondta Gáborjáni-Szabó Gábor, az ingatlan üzemeltetési vezetője.

 

Ez évben költözött a házba az MRI szolgáltatással is rendelkező Diagnoscan Magyarország Kft., és nyitotta meg a földszinten legújabb belvárosi kirendeltségét a Generali biztosító. További új bérlők a Belgravia Wealth Management, valamint a RYAN Tax Services. Az amerikai cég irodáját a DVM Design tervezte, és a DVM Construction építette ki.

 

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a dallas-i központú RYAN Tax Services a Bank Center-t választotta. Az iroda kiválasztásában szerepet játszott az, hogy az épület az üzleti negyed szívében található, illetve jelentősen segítette a bérbeadást az irodaterületeink új, prémium minőségű kialakítása valamint az épületben elérhető szolgáltatások széles választéka.” – véli Éles Anett, a Bank Center bérbeadási vezetője.

Noguchi iroda

Az épületben több kiemelt bérlő is meghosszabbította szerződését, az AVIS, a BC Autómosó valamint a Headquarters Fodrászat. Ezen kívül a Koszovói Köztársaság Nagykövetsége és a NOGUCHI Porter Novelli költözött épületen belül nagyobb irodába, mindkét irodát a legújabb elvárások szerint építették ki. A Noguchi új modern irodáját a MádiLáncos Studio tervezte.

 

A Bank Centernek jelenleg hatvanöt bérlője van, jelentős része multinacionális pénzügyi területen tevékenykedő vállalat és kormányzati szerv.Idén 6 200 négyzetméteren történt tranzakció, ami az éves belvárosi (CBD) irodabérleti tranzakciók 30 százalékát tette ki, miközben a Bank Center csupán az alpiac összterületének tizenegy százalékát adja.

 

A belvárosi irodaház folyamatosan bővíti szolgáltatásait. Szeptemberben nyílt meg itt az új TAMP & PULL kávézó, amelyet a LAB5 tervei alapján alakítottak ki. Ezen kívül a földszinten csomagküldő szolgálat, autóbérlés, ruhatisztító szalon, szabóság, Nokia bolt, kozmetika szalon, ékszerüzlet, valamint ingatlanközvetítő várja a bérlőket és a látogatókat. Az irodaház a GLL Real Estate Partners kezelésében van, a bérbeadási és ingatlanüzemeltetési tevékenységét az Avestus Real Estate végzi.