80 % felett a Kálvin Center bérbeadottsága

A kitűnő adottságokkal rendelkező irodaház újabb bérlő számára bizonyult ideálisnak: a Medical Investments Zrt. költözteti központi irodáját a GVA Robertson által képviselt Kálvin Centerbe. Ezzel az épület kihasználtsága elérte a 81 %-ot.

A Medical Investments Zrt. főként egészségügyi intézmények működéséhez, racionális gazdálkodásához kínál innovatív megoldásokat, egyúttal szerteágazó egészségügyi befektetések mellett több magyarországi kórháznak sikeres működtetői, vagyonkezelői évek óta.  “Már az első megtekintéskor úgy láttuk, hogy megtaláltuk a számunkra ideális irodát. Cégünk számára fontos szempont az irodaház minősége, megjelenése. A Kálvin Center teljes mértékben megfelel elvárásainknak.” mondta el Kovács Róbert, a Medical Investments Zrt. elnök –vezérigazgatója.

 

A Budapest központi terén, a nemrégiben felújított Kálvin téren található irodaház elülső homlokzata üveg szerkezetével modern stílust képviseli, a Múzeum utcai fronton pedig a régi klasszicista homlokzatot újították fel, így ötvözve a mai kor elvárásait a tér történelmi környezetével. A felső szintekről csodás panoráma nyílik a Budai-hegyekre és a nyüzsgő városra, illetve a Múzeum utcai oldalon a Múzeum csendes kertjére. A tulajdonos nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az irodaház minél magasabb szinten tudja kielégíteni a bérlői igényeket.   Az épület egyik szintjét átalakították, ily módon kisebb egységek (100-300 m2-es) is kialakíthatók, exkluzív bejárattal. Az új koncepció sikeresen működik: a három egységből kettő már bérbeadásra került.  Folyamatosan vizsgálják a szolgáltatások bővítésének és az energiahatékonyság növelésének lehetőségét is.  Ezek közül  a mélygarázsban már megvalósult az elektromos biciklik feltöltésére is alkalmas biciklitároló és a közös területeken több helyen  LED lámpákat szereltek fel, mellyel radikálisan csökkenthető az energiafogyasztás,  illetve a központi recepció üvegcsarnokára és az üveghomlokzatra legújabb technológiájú hővédő fóliázást tettek fel, s így a kevesebb energiát használva a fűtésre és a hűtésre kisebb  a CO2 kibocsátás.   Ugyanakkor ez által a környezet védelme mellett az üzemeltetési költség is alacsonyabb.  A jövőbeni tervek között szerepel elektromos autók töltését szolgáló rendszer kiépítése is.

 

Az épület mellett van a metró Kálvin téri megállója, így a tömegközlekedést használva a város bármely pontjáról könnyedén megközelíthető az irodaház. A Kálvin Center szomszédságában több szálloda is működik, amit azok a bérlők méltányolhatnak igazán, akik nem csupán magyarországi kapcsolatokkal rendelkeznek, hanem külföldről is várnak partnereket, ügyfeleket.  Az irodaház Budapest központjában található a parkolás azonban nem okoz gondot, hiszen négyszintes mélygarázs áll a bérlők rendelkezésére.  Központi fekvése, a környezetében található szolgáltatások, éttermek, kávézók, valamint a ház műszaki adottságai ideális munkahelyet biztosítanak. Az épületen belül nonstop biztonsági szolgálat, kétnyelvű (magyar, angol) recepció, kamerás megfigyelőrendszer, digitális telefonvonalak, ISDN, központi klimatizált szerverszoba teremti meg a zavartalan munkavégzés feltételeit. Az egyterű illetve cellás területkialakítás, a 4 csöves légkondicionálás, a nyitható ablakok, valamint a minden irodához tartozó teakonyha és mellékhelyiség pedig a leendő alkalmazottak kényelmét szolgálja.