30 millió eurós megállapodást készített elő az Appeninn az Erste Bankkal

Az Appeninn Nyrt. euró alapúra válthatja ingatlanportfóliójának svájci frank alapú hitelállományát az Erste Bankkal előkészített, 30 millió eurós keret-megállapodásával.

Az ingatlancsoport egyúttal kedvezőbb feltételekkel sikeresen restrukturálhatja hitelállományának ezen részét. Mivel a cégcsoport bevételei több mint 90 százalékban és a szerződés aláírását követően hitelei is csaknem 70 százalékban azonos devizanemben, euróban denomináltak, a tőzsdei ingatlantársaság e lépéssel jelentősen csökkenteni tudja árfolyamkitettségét.

 

Az Appeninn Holding hatékony és átlátható működését tovább erősítheti a portfóliójában lévő ingatlanok díjbevételei és hitelei közötti összhang növelése. „A cégcsoport portfóliójába tartozó ingatlanhitelek devizanemének átalakítása fontos lépés a társaság stabil, hosszútávon fenntartható eredményes működése érdekében. Az árfolyamkitettség csökkentése mellett a hitelportfóliónk időtávja is kedvezően módosulhat, hiszen a megállapodás aláírásával minden portfólióelemhez egységes, hosszú futamidejű finanszírozás kapcsolódhat.”- emelt e ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsának elnöke.

 

Az Erste Bank a cégcsoport minőségi ingatlanportfóliója, stabil jövedelemtermelő képességének, és eddig elért eredményeinek köszönhetően tervezi a 30 millió euró összegű finanszírozási megállapodás megkötését. Az Appeninn cégcsoport jövedelemtermelő képessége a kedvező árazású befektetésekkel és a hatékony ingatlanüzemeltetéssel dinamikusan bővül, miközben az ingatlanok kihasználtsági mutatója is messze meghaladja a piaci átlagot. A hitelek átstrukturálását követően a hitellejárati időtáv egységesen 10 év lehet, az ingatlanok pedig közös jelzálogfedezetet jelenthetnek majd a finanszírozónak. A restruktur&aacute ;lás a cégcsoport számára az elkövetkező időszakban jelentős fizetési könnyítésre is teret enged, az így felszabaduló szabad forrásokat pedig további intenzív portfólióépítésre fordíthatja az Appeninn.

 

A megállapodás részeként a tervek szerint az Appeninn vállalja majd az üzemeltetésében lévő Kelenhegyi-irodapark átvételét és a bérlői igényeknek megfelelő, értéknövelő fejlesztések elvégzését, amelyekkel az ingatlan üzemeltetése is hatékonyabbá tehető.