2016 második felére tovább zöldül a Váci út

Az arra haladók számára mától toronydaru jelzi azt a helyet, ahol pár hónapon belül láthatóvá válik a Váci út újonnan épülő, zöld irodaháza, a V17. Az építkezés tavaly ősszel kezdődött és a most válik igazán látványossá, a mélygarázs elkészültével az épület gyors ütemben emelkedik majd a föld szintje fölé. A hétemeletes, közel 13 000 négyzetméteres, környezettudatos komplexum az év végére éri el szerkezetkész állapotát. A közel 10 milliárd forintos beruházás fejlesztője a WING Zrt. , a banki finanszírozást a K&H Bank Zrt. biztosítja.

A XIII. kerületben, a Lehel piac mellett épülő irodaépület az elérhető legmagasabb műszaki tartalmat kínálja, környezettudatos építészeti megoldások felhasználásával. A V17 létrejöttével 900 négyzetméteres új, parkosított zöld felület keletkezik és elhelyezésre kerül egy 90 férőhelyes biciklitároló, amelyhez külön kerékpáros zuhanyozó és öltöző kapcsolódik. 

 

2016 második felére tovább zöldül a Váci út

Az épület gépészeti és elektromos rendszere is fenntartható megoldásokkal készül. A természetes szellőzést hő-visszanyerős friss levegő befújással oldják meg és nagyméretű üvegfelületekkel maximalizálják a természetes benapozást, illetve árnyékolással akadályozzák meg a túlmelegedést. Az épületbe hosszútávon használható, újrahasznosítható, minimális környezetterhelésű anyagok kerülnek beépítésre és a komplexum BMS vezérlésű, energiatakarékos üzemeltetésű lesz. A meleg vizet napkollektorok használatával termelik, a zöldfelületek öntözéséhez és a mellékhelyiségek öblítéséhez esővizet használnak fel, illetve a gépészeti alrendszerek is egyedileg szabályozható, környezettudatos berendezések lesznek. 

 

2016 második felére tovább zöldül a Váci út

Az irodákat átlagosan 13,75 euró/négyzetméter/hó áron vehetik birtokba a bérlők – várhatóan a jövő év második felében. A rendelkezésre álló terület 70%-ára aláírt bérleti szerződése van az ingatlanfejlesztő-befektető WING-nek. 

 

2016 második felére tovább zöldül a Váci út

Az irodaházat Aspectus Architect tervezte, üzemeltetője a Strabag PFS, a beruházás fővállalkozója a Fradi stadiont is építő Market Építő Zrt.