2011 legjobbja a Polgár Ipari Park

Az ipari park és az önkormányzat befektetésösztönzés terén végzett erőfeszítéseinek elismeréséül a Legjobb ipari park címet a Polgár Ipari Park nyerte el. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal 2012. január 26-án a Parlament Felsőházában osztotta ki az Év Befektetője díjat hat kategóriában azon vállalatok részére, akik kiemelkedően hozzájárultak a magyar gazdaság fejlődéséhez 2011-ben.

Az év legjobb ipari parkja címet a befektetésösztönzésért tett erőfeszítéseiért a Polgár Ipari Park kapta meg. Az ipari parkot üzemeltető Polgár-Invest Kft. (mely a budapesti székhelyű InfoGroup ingatlanfejlesztő cégcsoport tagja) a város önkormányzatával közösen többek között olyan előremutató befektetőbarát intézkedéseket eszközölt, mint például a szakképzés befektetői igények alapján történt átalakítása, vagy a betelepülők engedélyezési és egyéb hatósági eljárásainak soron kívüli ügyintézése. A díjjal az ipari park üzemeltetője hasonló elismerésben részesült, mint a Polgár Város Önkormányzata részére 2009-ben megítélt „Befektetőbarát önkormányzat” cím.


A magánkézben lévő üzemeltető és az önkormányzat szoros együttműködésnek köszönhetően a Polgár Ipari Park 2011-ben is számos új betelepülővel gyarapodott. A munkahelyteremésért szintén díjazott Jabil Circuit itt hozta létre a kelet-magyarországi és ukrajnai gyár igényeit egyaránt kielégítő, teljes körű raktározási és vámügyintézési feladatokat ellátó 4.000 m2-es telephelyét. A Toyota Tsusho személyében új logisztikai szolgáltató érkezett, aki első magyarországi – 6.000 m2-es – telephelyén az egyik legnagyobb háztartási gép gyártó multi nemzetközi logisztikai folyamatait fogja kiszolgálni. Szintén ebben az évben vásárolt ipari telket a Renault kamionokat forgalmazó Delta-Truck, valamint a Gyermelyi tésztagyár is ide telepítette 2.000 m2-es regionális elosztó központját.

 

A Polgár Ipari Parkot fejlesztő InfoGroup fókuszált üzletfejlesztési stratégiájának középpontjában a gyors üzemindítást igénylő beruházók állnak, akik részére a cég 4-5 hónap alatt kivitelezhető, saját fejlesztésű könnyűipari és raktárcsarnokokat kínál. Ehhez az alapokat a stabil banki finanszírozási háttér, az előre megszerzett építési engedélyek és a két évtizedes projekt menedzsment know-how teremtik meg.

 

A 2004 óta rendszeresen kiosztásra kerülő „Év Befektetője” díjakkal idén a gazdasági válság alatt is kiemelkedően teljesítő vállalatokat ismerték el. A 2011. év legnagyobb zöldmezős beruházását a Mylan vitte véghez Komáromban (60 millió Euró), a legnagyobb volumenű bővítést a korábbi években is díjazott Audi Hungária Motor Kft. présüzemének bővítésével hajtotta végre (300 millió Euró) Győrben. Munkahelyteremtésben a Jabil Circuit Magyarország Kft. bizonyult a legeredményesebbnek 670 fős dolgozói létszámnöveléssel. A legnagyobb új regionális szolgáltató központ címet a mezőgazdasági gépeket gyártó AGCO Budapesten létrehozott, 170 főt foglalkoztató Shared Service Centere kapta, míg K F együttműködés terén a Bosch egyetemekkel és kutatóintézetekkel folytatott példamutató tevékenységét ismerték el.