Végre történik valami a Postapalotával?

Már régóta tudni lehet, hogy a Wing luxusirodaházzá kívánja alakítani a Széll Kálmán tér melletti Postapalotát, a fejlesztés azonban úgy tűnik egyelőre várat magára. A tér felújítása miatt újra a reflektorfényben került a hulló vakolatú épület, így megkérdeztük a tulajdonost, mik a tervei Bel-Buda ikonikus épületével.

A múlt héten, épp az évtized rekonstrukciójának megkezdése után egy nappal számolt be az origo.hu arról, hogy omlik a Postapalota vakolata.” A Postapalota homlokzatáról hullottak le a fellazult vakolatdarabok a Várfok és a Csaba utca sarkán lévő épülettömbnél” – állt a cikkben. A hír hallatán, valamint remélve, hogy a Széll Kálmán tér most megkezdődött felújítása valamilyen lökést adhat a jobb sorsa érdemes épület fejlesztésének, megkerestük kérdéseinkkel a tulajdonos Wing Zrt.-t. Az alábbi választ kaptuk, valamint néhány látványtervet: 

Végre történik valami a Postapalotával?
A Buda Palota látványtervei. Forrás: Wing Zrt.
 
A Postapalotáról

A Postapalota a Széll Kálmán (Moszkva) tér mellett, a Krisztina körút 6-8. szám alatt áll. 1924-ben épült Sándy Gyula műegyetemi tanár tervei alapján, és a Magyar Posta székházának adott helyet egészen 2008-ig. Az épület a második világháborúban használhatatlanná vált, azonban 1947-ben helyreállították, a kor legmodernebb technológiáját alkalmazva.

A Magyar Posta Zrt. (mint százszázalékos tulajdonos) 2007 novemberében arra hivatkozva hirdetett nyilvános pályázatot az ingatlan eladására, hogy az épület korszerűtlen, a felújítása pedig túl sokba kerülne. Az így 2008 óta a Wallis Ingatlan (Wing) Zrt. tulajdonában van, a cég régóta ismert tervei szerint Buda Palota néven irodaház lesz belőle és a karakteres épületet stílusában megújítva a legkorszerűbb technológiával és környezettudatos megoldásokkal szerelik fel.