Ukrajnai gyárat adott át a KÉSZ

Újabb mérföldkőhöz érkezett a KÉSZ Csoport ukrán leányvállalata, miután a napokban befejezte a Procter & Gamble legújabb kijevi gyárának kivitelezési munkálatait.

A KÉSZ fejezhette be a kijevi Procter & Gamble gyár kivitelezés munkálatait. Vállalásuk volt az előző kivitelező által félbehagyott épületrészek helyreállítása, valamint a létesítmény hiányzó részeinek felépítése. Közel egy év alatt sikerült befejezni a 2490 nm-es gyártócsarnokot és a hozzá tartozó 1028 nm-es, kétszintes irodahelyiséget.

A beruházással kapcsolatban Kovács Attila, a KÉSZ Csoport nemzetközi üzletágának vezetője kiemelte: “habár jelenleg az orosz-ukrán helyzet miatt lehet hallani a legtöbbet Ukrajnáról, a jelenlegi gyárátadás is igazolja, hogy szakmai alapon professzionális működés segítségével igenis lehet sikereket elérni, még ilyen nehéz időszakban is.” Hozzátette: “10 éve vagyunk jelen az ukrán piacon, ez idő alatt meghatározó piaci szereplőkké váltunk. Követjük a helyi eseményeket, természetesen minden erőnkkel a jelenlegi feladatainkra koncentrálunk, és reméljük, hogy minőségi munkákkal is segíthetjük a jó magyar-ukrán kapcsolatot.”

A KÉSZ Csoport nagymértékű külföldi szerepvállalásának köszönhetően 2014-től KÉSZ International néven külön üzletág fogja össze nemzetközi cégeiket. Külföldi gyárak, logisztikai központok kivitelezése mellett olyan, kultúrával kapcsolatos és diplomáciai jelentőséggel is rendelkező beruházásokat is építhettek, mint például a magyarországi belorusz nagykövetség. Jelenleg is dolgoznak Oroszországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, valamint Fehéroroszországban is. A külföldi szerepvállalást a kecskeméti KÉSZ acélszerkezet gyár is erősíti, hiszen Kecskemétről exportálnak acélszerkezeteket a világ számos pontjára, többek között: Dubaiba, az USA-ba, Chilébe, Németországba, Törökországba és Szaúd-Arábiába is.