Újabb tranzakciók a vezető ingatlanfejlesztő és befektető cég retail portfóliójában

Összesen 4140 négyzetméter tranzakciót írt alá a CPI Retail üzletága.

A CPI Hungary, Magyarország vezető ingatlanfejlesztő és befektető cége 4140 négyzetméter tranzakciót írt alá az elmúlt időszakban. Új szereplőként jelent meg a Pepco és a Naturae Group, hosszabbított a Walterland és a Brendon.

A CBRE közreműködésével nyitotta meg a Pepco legújabb magyarországi üzletét 360 négyzetméteren a Buy-Way Dunakeszi üzletközpontban. Ugyanitt, illetve a soroksári központban a Walterland immár nagyobb területen, összesen 1738 négyzetméteren hosszabbított az elkövetkező évekre.

A Buy-Way soroksári központjában 1943 négyzetméter hosszabbítást írt alá hosszútávra Magyarország piacvezető babaáruházlánca, a Brendon, a Blaha Lujza téren elhelyezkedő Europeumban pedig a Naturae Group nyitja meg második budapesti, 100 nm-es alapterületű Bio-szaküzletét.

A CPI Hungary jelenleg 11 irodaépületért, négy üzletközpontért, három hotelért és egy logisztikai parkért felel, a kezelt magyarországi ingatlanvagyon összértéke pedig 307 millió euró (mintegy 95 milliárd forint).

A mintegy 220 000 négyzetméter alapterületű magyarországi ingatlan portfólióját kezelő CPI célja a 21. századi követelményeknek való megfelelés. Ilyen például a fenntartható megoldások, zöld területek, modern mérnöki technológia, környezettudatos gépészeti rendszerek, letisztult formák, high-tech környezet és jó elhelyezkedés.

A társaság a következő két évben 1,3 milliárd forintot fordít meglévő ingatlanállománya korszerűsítésére.