Új logisztikai központ nyílik Budapesten

Nagy tervekkel nyitja meg új központját az ABC Data.

ABC Data IT és szórakoztatóelektronikai disztribútor folyamatosan növeli piaci jelenlétét a régió egyes országaiban. Az új központ – amely a negyedik logisztikai kiszolgáló egysége a régióban – lehetővé teszi, hogy a vállalat Magyarországon is biztosítsa 24 órás szállítási időt. Az új központ a Prologis Harbor Park logisztikai központban található.

„Az új logisztikai központ megnyitása szerves része vállalatunk hosszú távú stratégiájának. Célunk a piaci pozícióink jelentős erősítése nem csak Magyarországon, hanem az egész régióban.” – mondta el Poros Gábor, az ABC Data Hungary ügyvezető igazgatója.

Az új disztribúciós központ létrehozása mellett az ABC Data egyéb beruházásokat is végrehajtott a közelmúltban közép-kelet-európai országokban, például Romániában.

„A közép-kelet-európai régió IT piaca a nyugat-európaival összehasonlítva négyszeres ütemben bővül. A következő két évben az IT piac növekedése a húsz százalékot is elérheti.”- mondta el, Andrzej Kuźniak, az ABC Data alelnöke.

A közép-kelet-európai régióban való jelenlét erősítése része az ABC Data három éves üzletfejlesztési stratégiájának. A régióban tapasztalható organikus piaci növekedéssel és a lehetséges felvásárlásokkal a vállalat stratégiai célja, hogy 2018-ra a teljesközép-kelet-európai régió első számú IT disztribútorává váljon.