Új bérlők a „zöld” irodaházban

Élőbérleti szerződéssel költözik a két vállalat.

A HARMAN International és a BASF Hungária Kft. írt alá bérleti szerződést a Váci úti Nordic Light irodaházban, így az épület 26 százaléka már rendelkezik előbérleti szerződéssel.  A tranzakciók során a bérlőket a Colliers képviselte, a Nordic Light kizárólagos bérbeadásáért pedig a CBRE ingatlan-tanácsadó felelős.

A Nordic Light legújabb bérlői közé tartozik a HARMAN International, amely nagyságrendileg 1000 négyzetméterre írt alá az épület első fázisában. A cég a gépkocsik infotainment berendezéseit érintő innovációs tevékenységekkel foglalkozik.

A másik bérlő, a BASF Hungária Kft., vegyipari vállalat, a Nordic Light második fázisába szerződött közel 2000 négyzetméterre. Termékválasztékuk a vegyszerektől és műanyagoktól a speciális adalékokon és mezőgazdasági termékeken át a finomkemikáliákig terjed.

„Hagyományosan az iroda csak egy hely, ahová az emberek dolgozni járnak, de ahogy világunkban a munka és a munkaerő természete változik, a munkavégzésünk helyének is fejlődnie kell, hogy a kollégáink minél hatékonyabban végezhessék a feladataikat. A Nordic Light irodaházban megvalósuló új irodánk eleget tesz ezeknek a kihívásoknak.” – mondta el Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF-csoport alelnöke, a BASF Hungária Kft. Ügyvezetője.

Jelenleg az épület bérbe adható területeinek 26 százaléka rendelkezik előbérleti szerződéssel – tavaly az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője, a Schneider Electric és az M&C Energia írt alá 3650 négyzetméterre.

A Váci úton lévő Nordic Light két fázisban épül; az „A” kategóriás irodaház első fázisát 2016 májusában, míg a teljes épületet 2016 szeptemberében adja át a Skanska. Az irodakomplexum 26 200 négyzetméter iroda – valamint 1800 négyzetméter retail területet kínál 7 emeleten, több mint 400 parkolóhellyel. Parkosított belső udvar, zöld teraszok, kerékpár tárolók, öltözők és zuhanyzók és energiatakarékos liftek jellemzik az épületet, több további zöld megoldás mellett.

A Nordic Light tervezője a Mérték Csoport, területeinek bérbeadását pedig a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. és a CBRE-val együtt végzi.

A projekt 2016 januárjában elnyerte a „Holnap Városáért”díj védjegyet – a Zöld városért kategórián belül –és megszerezte a LEED Gold előtanúsítást is. Az irodaház nemzetközi zöldépület-minősítő rendszer fenntarthatósági kritériumainak is megfelelt.