Új bérlői igény növeli a kihasználtságot a Prologis Park Prague-Jirny-ben

A Prologis Inc. globális vezető ipari ingatlan vállalat bejelentette, hogy ötéves bérleti megállapodást kötött a Neovia Logistics Services LLC belga leányvállalatával, a Prologis Park Prague-Jirny 12 077 négyzetméteres területére. A nemzetközi, szerződéses ipari logisztikai szolgáltató vállalat várhatóan a negyedik negyedévben kezdi meg tevékenységét az egyes számú épületben.

„A prágai piacon jelentős az új belépők, és a piacon belül terjeszkedő vállalatok száma, a Prologis pedig továbbra is arra fókuszál, hogy szakértelmével és erőforrásaival elősegítse régiós tevékenységük optimalizálását” – mondta Pavlina Plaskova, a Prologis csehországi bérbeadási menedzsere. „A disztribúciós útvonalak szempontjából központi elhelyezkedésű Prologis Park Prague-Jirny nagyon népszerű jelenlegi és leendő ügyfeleink körében, és 
örömmel látjuk, ahogy eléri a teljes kihasználtságot.” 
 
A Prologis Park Prague-Jirny egy modern disztribúciós park, amelynek összesen 211 000 négyzetméter disztribúciós-és irodaterületet foglal magában. A parkban jelenleg további két igényre szabott (BTS) épület is épül, amelyek 31 000 és 13 000 négyzetméteresek lesznek, valamint a Prologis nemrégiben egy harmadik, 28 830 négyzetméteres (szintén BTS) épületről is megállapodott a Globus nemzetközi kiskereskedelmi vállalattal, amely megduplázza 
jelenlegi területét. A park nyolc kilométerre található Prága határától keletre, közvetlen kapcsolattal a D11-es autópályához, amely hatékony disztribúciót tesz lehetővé a hazai piacokon és szomszédos országokban egyaránt.
 
 A(z) Prologis Park Prague-Jirny.jpg megjelenítése
 
A Prologis a régió öt országában aktív, 4,2 millió négyzetméteres portfóliójával vezető ipari létesítményszolgáltató Közép- és Kelet-Európában (2015. március 31-i adatok szerint).