Tarlós: nincs pénz a 4-es metró második szakaszára

Nincs pénz a 4-es metró második szakaszára, de az első szakasz megépülhet – mondta Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester szerdán a Magyar Televízió reggeli műsorában. A főpolgármester közlése szerint a második szakasz építését senki nem állította le, hiszen “csak azt lehet leállítani, ami elkezdődött”.

“Az első szakaszt szeretnénk befejezni, ott köztudottan óriási problémák vannak a két ciklussal ezelőtt megkötött szerződésekkel” – fűzte hozzá. Tarlós István kiemelte: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) támogatására is nagy szükség van, hogy a régi szerződésekből ne legyen probléma.

A szerelvények még mindig nincsenek itt, nem kaptak vasúthatósági engedélyt sem, ezért egyelőre azt sem lehet megmondani, hogy mikor állhatnak forgalomba – sorolta a főpolgármester. Ugyanakkor az állomások és a sínek épülnek, az alagutak építése pedig már befejeződött – tette hozzá.

A metró egyes elképzelések szerint 2014 végén szállíthat utasokat először, ha a fenti problémák megoldódnak – mondta kérdésre válaszolva Tarlós István.