Rohamoznak a bérlők!

Iroda, logisztika, mindegy. Jönnek a bérlők az üres helyekre.

Az optimista piaci hangulat, a növekvő tranzakciószám, a befektetési volumen emelkedése, és a stabilizálódó és olykor már növekedő bérleti díjak hajtják a bérlőket. Most a CA-Immo számolt be több sikeres tranzakcióról.

Az Infopark A épületében bruttó 700 m2 irodaterületre kötött hosszútávra szerződést a Kékkúti Ásványvíz Zrt. A résztvevő ügynökség a bérlő részéről a Property Solution Group, a bérbeadó részéről az épület kizárólagos ügynöksége a C&W volt. Az Infopark A jelenlegi telítettsége 95%.

A Canada Square irodaházba az AdNovum alkalmazás fejlesztő szoftver cég közel bruttó 500 m2 irodaterületre kötött bérleti szerződést szeptembertől. Az épület kiadható területeinek jelenleg 60%-a foglalt.

Az új bérlők érkeztével az Europolis Park Budapest Aerozone jelenlegi kihasználtsága 75 százalékos.

Egy magát felfedni nem kívánó bérlő több évre kötelezte el magát az Aerozone logisztikai parkban. Több, mint 7000 nm raktár és 600 nm irodaterületet vett bérbe. A bérbeadót a C&W képviselte, aki kizárólagos ügynökség az épületen, a bérlőt pedig a DTZ. Ami az elmúlt hetek fényében – Új ingatlanpiaci óriás jött létre – , kimondottan érdekessé teszi az üzletet.
 

Az Igepa Paper Hungary, papír és reklámgrafikai nagykereskedő új bérlőként közel 4000 m2 raktár, és 300 m2 irodaterületet vesz bérbe hosszútávra a vecsési Parkban. A szállítmányozással, logisztikai tevékenységgel foglalkozó GSP Global Szerviz Partner Kft. 2000 m2-t bővült és egyúttal meghosszabbította bérleti szerződését és további évekre kötelezte el magát nagyságrendileg mindösszesen 6000 m2-en. Egy neve elhallgatását kérő cég hosszabbított; ők 2000 négyzetmétert foglalnak el a Parkban.
 

Az Expeditors logisztikai vállalat már régóta 300 m2-t bérel, júliustól közel 600 m2 irodaterületen bővültek, így összesen 3950 m2-re kötöttek szerződést. Ebből 3300 m2 raktár, a fennmaradó 650 m2 pedig irodaterület. Egy logisztikai cég pedig a közelmúltban hosszabbította meg közel 1500 négyzetméteres raktár-és irodaterületre vonatkozó szerződését.