Rögtön jövök!

Üresen álló üzlethelyiségek kedvezményes hasznosítására írt ki pályázatot Pestszentlőrinc-Pestszentimre és Csepel önkormányzata – közölte a közreműködő Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

A kedvezményes konstrukció keretében az üzletek felújítási és használati költségeit, valamint a végezni kívánt tevékenység gyakorlásához szükséges ráfordítást beszámítják a bérleti díjba. A nyertes vállalkozások az elvégzett felújítások költségét 3-5 éves időtartamra kötött szerződés keretében lakhatják le.


A Rögtön jövök című pályázat lényege, hogy a rendezetlen portálokkal most csupán városképet rontó helyiségek újra funkcionálisan működjenek – írja a közlemény. A kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő utcai vagy udvari bejáratú, földszinti, üresen álló, de hasznosítható helyiségekre 2014. szeptember 15-ig  mikro- kis- és középvállalkozások egyaránt pályázhatnak. A jelentkezésnek nem feltétele, hogy a cég székhelye az adott kerületekben legyen.
 

Birmingham kirakatAz üresen álló, utcaképet rontó kirakatokat más városokban sem kedvelik, ezért kirakatszépítő akciókra is találunk példákat. Az illusztráción egy művészek által dekorált kirakat látható, amely egy birminghami non-profit szervezet felhívására készült.

 

A budapesti pályázat további részleteit tartalmazó pályázati kiírás megtalálható az önkormányzatok, a BVK és a program hivatalos honlapján.