Megint bevásárolt Budapesten a CA Immo

Újabb nagy budapesti irodakomplexumot tett kosarába a CA Immo: 175 millió euróért megvásárolta az összesen 70 ezer négyzetméter területű Millennium Towers irodaházakat. A Duna parti komplexum majdnem teljesen tele van bérlővel, így évente 12 millió euró bérleti díjat termel a cégnek.

Ezzel a tranzakcióval a CA IMMO tovább erősíti jelenlétét Magyarországon, ahol a cégcsoport,  Németország és Ausztria után a legnagyobb portfólióval rendelkezik. A vállalat magyarországi portfóliója a Millennium tranzakció következtében 273.400 négyzetmétere nőtt, hozzávetőleges értéke 490 millió euro.

A Millenium Towers a IX. kerületben, közvetlenül a Duna partján található, a budai hegyekre és a Dunára táruló páratlan panoráma, az épületeket körülvevő parkok és a gazdag szolgáltatáskínálat teszik egyedülállóvá és kivételesen vonzóvá ezt a városrészt.

Az irodakomplexum 4 épületből áll; Tower I., Tower II., Tower III. és Tower H a K&H Bankszékház bérleményi épülete, amelyek összesen 70.400 négyzetmétert tesznek ki. Az irodaházakhoz tartozik még 1200 parkolóhely. A LEED Gold minősítéssel rendelkező városközpontot 2006 és 2008 között építették. Az épületek földszintjén összesen 4000 négyzetméternyi üzlethelyiség található. A bérlők között van a Morgan Stanley, a Vodafone és a Lexmark. A bérleti szerződések többsége 4 évnél hosszabb időre szól.

„ A budapesti irodapiac az egyik legfontosabb piaca a CA IMMO csoportnak. Úgy véljük, hogy ez a megfelelő időpont ahhoz, hogy erősítsük itt a piaci pozíciónkat és hosszútávú befektetésben gondolkodjunk. Az akvizíciónak köszönhetően megerősítjük és stabilizáljuk a 92 százalékos telítettséggel működő irodaportfoliónkat Budapesten” – hangsúlyozta Frank Nickel, a CA Immo elnök-vezérigazgatója.

„A magyarországi CA Immo csapata nagyon örül a Millennium Towers érkezésének és büszke arra, hogy egy ilyen jelentős méretű és minőségő ingatlanállományt kezel Budapesten. Izgatottan várjuk, hogy megkezdhessük a menedzsment feladatainkat.„- tette hozzá Gulyás Ede, a társaság magyarországi ügyvezetője.