Két új épülettel gazdagodik Csehország

Még meg sem épültek, de már elkeltek!

A Prologis, Inc., a mai napon bejelentette, hogy további két új épülettel (DC8 és DC9) bővíti a Prologis Park Prague D1 East létesítményét, amely összesen 10 360 négyzetméter növekedést jelent. Az új épületekre már az építkezés megkezdése előtt megkötötték az előbérleti szerződéseket.

A DC8-as épület 5160 négyzetméterére a Logflex kötött szerződést, mely folyamatban a 108 Agency komoly szerepet vállalt.
5200 négyzetméteres területet a Nagel fog birtokba venni a D9-es épületben. A mélyhűtött áru szállítására specializálódott logisztikai szolgáltató cég az új bérleti szerződéssel egy időben további 13 700 négyzetméterrel bővítette területét a Prologis Park Prague D1 West DC2-es épületében.

Mindkét létesítmény tervezett átadási ideje a 2016-os év harmadik negyedéve. A bérlői aktivitás fokozatos, és a keresletnövekedés a kelet-közép-európai régió többi piacán is jelentős. A Prologis magyar portfóliójában 97,5 százalékon áll a kihasználtsági mutató.

„Ez a tervezett terjeszkedés teljes mértékben összhangban áll azzal a stratégiánkkal, hogy a lehető legjobb helyszínt biztosítsuk ügyfeleink számára üzleti tevékenységeik folytatásához. A D1-es zóna ideális helyszínt jelent a régióban működő vállalatok számára, amely egyben magyarázatot ad az itt tapasztalt kereslet folyamatosan magas szintjére.” – nyilatkozta Martin Polák, a Prologis kelet-közép európai régiójának vezetője.

A Prologis Park Prague D1 East hozzávetőlegesen 11 kilométerre délkeletre fekszik Prágától a Říčany-Jesenice csomópontban és jelenleg 7 épületben, összesen 130 000 négyzetméternyi modern ipari területtel rendelkezik.