Így vehet olcsón új építésű lakást

Nem épül elég lakás? Csemegézzen a bedőlt projektekből, amelyekben az első körös, még a fejlesztő által meghirdetett árnál olcsóbban találhat új lakásokat a bankok, vagy felszámolók kínálatában – olvasható a napi.hu-n.

Igaz, a piacra visszakerülő bedőlt lakások döntő többségének már több mint két éves a használatbavételi engedélye, így papírforma szerint nem számítanak újnak, csak újszerűnek, ami nem csak az áfamentességgel, de a szocpolról való lemondással is együtt jár. Az árakat azonban nem csak az áfa csökkentette az első körös próbálkozás óta, hanem a válság, az áresés – a KSH szerint 2010-2012 között az új lakások 5, a használtak 13 százalékot veszítettek az értékükből – , a veszteség minimalizálására való törekvés és nem utolsó sorban a lakások műszaki, vagy jogi szépséghibái.

 

Régi újlakások a piacon

 

Információink szerint rövidesen piacra kerülhetnek a beragadt kínálat egyik gyöngyszemének, az óbudai  Jazz Loft lakóparknak a lakásai. A 2006-ban bejelentett, majd 2008 tavaszán elindított projektet  városi életformát kedvelő, fiatal és művészlelkű vásárlókkal marketingelték, majd amikor kiderült, hogy az 5,5 méteres belmagasságú loftokra a vártnál kisebb a kereslet, átterveztették az épületeket. A csődtől azonban ez sem mentette meg a projektet, amelyben még mindig jó félszáz,  30-150 négyzetméteres lakás maradt árván, amelyekkel a hírek szerint rövidesen 340-350 ezer forinton újrázhatnak az eladók. A cikk folytatása itt!