Hatalmas üzlet az egyik vezető ingatlanos cégnél

A CBRE bejelentette, hogy lezárta a Johnson Controls tulajdonában lévő Global Workplace Solutions (GWS) akvizícióját. A Globális Munkahelyi Megoldások piacvezető létesítményüzemeltetési megoldásokat kínál nemzetközi vállalatok és kereskedelmi ingatlanok bérlői számára világszerte. Forgalma 2014-ben 3 milliárd dollár volt.

Ez egy nagyon izgalmas lépés a CBRE számára, amely újabb lendületet ad ahhoz, hogy globálisan integrált szolgáltatásokat kínáljuk a bérlőknek, és tovább mélyítsük kapcsolatunkat a világ nagyvállalataival. Az ingatlantulajdon, -bérlés, -használat és -kezelés minden aspektusának összehangolásával ügyfeleink versenyképes pozícióit erősítjük.”  – nyilatkozta Bob Sulentic, a CBRE elnök-vezérigazgatója.

Az ingatlanszolgáltatások kiszervezésének előnyei eddig is hosszú távú, kétszámjegyű bevételnövekedést biztosítottak a CBRE bérlői outsourcing üzletágának. A Globális Munkahelyi Megoldások műszaki tanácsadással, ellátásilánc-menedzsmenttel és kritikus létesítményekkel kapcsolatos tapasztalatai jelentősen hozzájárulnak a CBRE által kínált szolgáltatásokhoz.

A Globális Munkahelyi Megoldások a CBRE bérlői outsourcing üzletágával olvad össze, neve pedig fennmarad. A CBRE Globális Munkahelyi Megoldások üzletága számos iparágban tevékenykedő ügyfélnek, főleg a pénzügyi, az egészségügy, a gyártás, az élettudományok, a technológia és a távközlés területén tevékenykedő cégeknek nyújt szolgáltatásokat, mint pl. ingatlan-bérbeadás és -eladás, projektmenedzsment, építési, műszaki szolgáltatások és tanácsadás.

A CBRE jelenleg nagyjából 460 millió négyzetméternyi kereskedelmi ingatlan és vállalati létesítmény kezelését végzi a világ számos országában, ebből több mint 210 millió négyzetméter az amerikai kontinensen, 120 millió négyzetméter Európában, Közel-Keleten és Afrikában és 130 millió négyzetméter az ázsiai-csendes-óceáni térségben található.