Ezek az év legjobb épületei

Idén ötödik alkalommal kerül sor a REsource Property Awards keretein belül az “Év projektje” díj kiosztására. A korábbi évekhez hasonlóan idén is teljes mértékben a konferencián résztvevő közönség szavazatai alapján hirdetjük ki, melyik a 2014-es év épülete. Idén öt ingatlan közül lehet választani, három irodaház, egy logisztikai park és egy stadion száll ringbe a címért a november 25-én, a Portfolio Property Investment Forum után megrendezett díjátadón.

Eiffel Palace 

 

Ezek az év legjobb épületei

Márciusban adták át a Pesti Hírlap és a Zrínyi Nyomda egykori székházaként működő Eiffel Palace Irodaházat. Az eredetileg 1893-ban átadott épületet a Horizon Development élesztette újjá a 2011-ben elindított rekonstrukcióval. A ház legnagyobb bérlője a PricewaterhouseCoopers, amely a Bajcsy-Zsilinszky út és a Stollár Béla utca sarkán álló 14 ezer négyzetméteres épület közel háromnegyedében bérel exkluzív irodaterületeket. A nyár legnagyobb vihart kavaró tranzakciójaként az MNB augusztusban 45,3 millió euróért megvásárolta az irodaházat.

Vision Towers 

 

Ezek az év legjobb épületei

Az irodaházat már az építkezés kezdetétől nagy figyelem kísérte, hiszen a régi Volga szálló helyén az egyik legismertebb és legforgalmasabb budapesti lokációban álmodta meg a Futureal. A 11 125 négyzetméternyi bruttó bérbeadható területtel rendelkező irodatorony a Vision Towers projekt első üteme, augusztusban került megnyitásra a KPMG magyarországi székházaként. A Váci úti irodafolyosó legfiatalabb, a Dózsa György út sarkán elhelyezkedő épületét az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap szeptemberben megvásárolta.


Váci Corner Offices 

 

Ezek az év legjobb épületei

A HB Reavis Csoport első magyarországi beruházása. Az “A” kategóriás irodaház a Váci úti irodafolyosó középső szakaszán, közvetlenül a Forgách utcai metrómegálló bejáratánál helyezkedik el. A júniusban átadott irodaház 8 szinten összesen 18 480 négyzetméter irodát, földszintjén 1 590 négyzetméter üzlethelyiséget és éttermet kínál a bérlőknek. A fejlesztő magyar nagyvállalattal írta alá első bérleti szerződését, az MVM Partner Zrt. összesen 3800 négyzetméter alapterületű irodaterületet bérel az irodaházban.

East Gate Business Park 

 

Ezek az év legjobb épületei

Májusban új gyártócsarnokot és kapcsolódó irodaházat adtak át a WING Zrt. fóti üzleti parkjában, az East Gate Business Parkban, miután a GE Olaj és Gáz üzletága új gyártástechnológiai területtel bővült. A bővüléshez az East Gate Business Park több milliárd forintot ruházott be és mintegy 272 millió forint uniós támogatást is elnyert. Az East Gate Business Park 36 hektáros területén eddig összesen 78 000 négyzetméternyi csarnokterület épült fel. A park teljes kiépítettségében 140 000 négyzetméter csarnokterületnek ad majd otthont.

Groupama Aréna 

 

Ezek az év legjobb épületei

Májusban készült el Ferencváros labdarúgócsapatának új stadionja, amely augusztus 10.-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.  Európa egyik legmodernebb stadionja, a bajnoki és kupameccseken 23800, a válogtott nemzetközi összecsapásain pedig 22000 drukker befogadására alkalmas. A környezetbarát, számos technológiai innovációt rejtő épület multifunkciós létesítményként üzemel, a sportesemények mellett évi 100-150 eseménynek ad otthont, és nagy létszámú közönséget vonzó koncertek helyszínéül is alkalmas.