Év végén is nagy a mozgolódás a logisztikai piacon

A DTZ logisztikai üzletága három jelentős régiós tranzakció sikeres lezárásában vett részt az elmúlt időszakban. Mindhárom esetben az ingatlan tulajdonosa Prologis volt, a tranzakciók teljes volumene 116 000 négyzetmétert tett ki.

Lengyelországban a DTZ képviselte a Prologis European Properties Fund II vállalatot az 56 700 négyzetméteres raktáringatlan megvételében (Prologis Park Gliwice) amelynek bérlője a Tesco. A gliwicei park Sziléziai agglomerációban, kulcsfontosságú részében, két meghatározó fontosságú autópálya csomópontjában (A1 és A4) található.

Magyarországon a DTZ képviselte az egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatót a bérleti szerződés újratárgyalásban 28 600 négyzetméterre.

Emellett a DTZ képviselte Csehország legnagyobb e-kereskedelmi cégét a MALL.CZ-t az új disztribúciós központ kiválasztásában. A Prologis Park Prague-Jirny-ben 31 000 négyzetméteren épül az új raktár és 2015 nyarán lesz átadva. A D11-es autópálya melletti logisztikai park több mint 212 000 négyzetméter raktár területet foglal magában.