Ergonómiai bravúr Dániából

Az egyedi igényekre szabható, mobilitást támogató bútorok korát éljük.

A megváltozott igényeknek megfelelő, egyedi igényekre szabható, mobilitást támogató bútorok korát éljük a közületi berendezésben. Ezúttal egy olyan fejlesztést mutatunk be, ami még ennél is tovább lépett. A dán Dencon Delta asztala álló magasságig manuálisan vagy elektromosan állítható. Különlegessége a független vagy közös vázzal rendelhető 90, illetve 120 fokos asztallap, amelyek azonos magasságba állítva, együtt tárgyalóasztalként funkcionálhatnak, eltérő magasságban pedig akár 4 fő számára alakítható ki helytakarékos munkaasztal.


Az egészségmegőrzés szempontjából kiemelten hasznos kiegészítő a wellness kijelző, ami az állással elégetett kalóriák számolása mellett arra is figyelmeztet, ha túl sokat ülünk. Tervezhető és, a kijelző segítségével, programozható az ülő- és álló munkavégzés aránya, hosszúsága és gyakorisága. Napi 2 órás álló munkavégzéssel egy év alatt annyi kalóriát égethetünk el, mintha lefutnánk 6 maratont. Az ergonómiai kutatások szerint ugyanis az lenne az ideális, ha minden munkaórából legalább 15 percet állva töltenénk.


A zajmentes és gyors pozícióváltás előnye, hogy segítségével kizökkenés nélkül folytathatjuk a megkezdett munkafolyamatot, ezáltal a vérkeringés felfrissülése érdekében tett mozdulatsor nem jár időveszteséggel, így kétszeresen is növeli a munka hatékonyságát.

A Dencon Michael H. Nielsen építésszel közösen dolgozta ki a Delta program felületválasztékát, melyben a megszokott laminált és furnér munkalapok mellett feltűnik egy régi-új kedvenc, a linóleum, valamint egy technológiai újdonság, a nano laminátum. Ez utóbbi finom tapintása mellett hidrofób és oleofób tulajdonságai miatt vált rendkívül kedveltté.

Gyártó: Dencon
Forgalmazó: Europa Design