Elkelt a Green House

Elkelt a Skanska díjnyertes irodaháza, a Green House. Az új tulajdonos az FHB Csoport tagjaként jegyzett Diófa Alapkezelő irányítása alá tartozó nyíltvégű Torony Ingatlan Befektetési Alap.

A Green House a Skanska hatodik iroda beruházása Budapesten. A 2012 decemberében átadott angyalföldi épület hét emeleten, 17 800 négyzetméteren kínálna irodát bérlőinek, de jelenlegi kilencvennyolc százalékos bérbeadottsága miatt most ne itt keressünk bérelhető területet. A ház többek között olyan ismert nemzetközi cégeknek ad otthont, mint az AVIS Budget Group, MSCI vagy az ABB.

 

„ A tranzakció azt bizonyítja, hogy a befektetők megbíznak a Skanska szakértelmében és növekvő érdeklődést mutatnak a budapesti piac iránt. Bízunk benne, hogy a következő projektünk is hasonló sikereket fog elérni mind a bérlők, mind a befektetők körében.” – mondta Linczmayer Zoltán, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója. A Green House az egyetlen LEED Platinum minősítésű irodaépület Magyarországon, de elnyerte a FIABCI World Prix d’Excellence Awards 2014 World Gold Winner díját, a CEE Green Building díjat is.

Green House kertje

A sikeres bérbeadás és a gyors eladás titka részben a Green House elhelyezkedése, a környezetbarát kialakítás, a hatékony üzemeltetés és a beruházó bérlőközpontú megközelítésében kereshető. A Skanska rájött arra, hogy az emberek szeretnek minőségi, barátságos környezetben dolgozni, feltöltődni a belső kertben és örülnek, ha nem kell messzire menni a szolgáltatásokért. A vállalat következő projektje a huszonhatezer négyzetméteres Nordic Light, melynek átadását 2016 elejére tervezik.

 

„ Boldogok vagyunk, hogy a Torony Ingatlan Befektetési Alap portfóliójának első ingatlan vásárlását tudhatjuk magunk mögött, mellyel a budapesti irodapiac egyik legkiemelkedőbb irodaépületének sikerült tulajdonosává válnunk. Mint viszonylag új piaci szereplő különösen örülünk annak, hogy ilyen jelentős megállapodást valósíthattunk meg ebben a kihívásokkal teli piaci környezetben.” – mondta Oláh Márton, a Diófa Vagyonkezelő igazgatóság elnöke.

 

Az ügylet során a Skanskát a Colliers képviselte, mint kizárólagos értékesítő ügynökség, a jogi tanácsadást a vásárló részére a Jalsovszky, az eladó oldalán a Dentons biztosította, a vásárlás pénzügyi partnere az Erste volt.